Styria ulaže u razvoj mladih budućih lidera

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2017. u 22:01
Mateja Porkolabić (četvrta slijeva) sa sudionicima programa

Bivša polaznica SCOOL akademije Mateja Porkolabić u jedinstvenom obrazovnom programu.

Na "Preparing Global Leaders Forum" (PGLF), koji se prvi put ove godine održao u Hrvatskoj od 20. do 25. ožujka, među 30 mladih budućih lidera iz cijelog svijeta bila je i predstavnica Styrije – Mateja Porkolabić.

Ona je, kao bivša polaznica Styria:SCOOL akademije, imala priliku osvojiti stipendiju za ovogodišnji PGLF program. PGLF je svjetski obrazovni forum čiji je cilj seminarima i radionicama u zemljama diljem svijeta promijeniti paradigmu vodstva. Taj međunarodni obrazovni networking program namijenjen je top studentima završnih godina studija i mladim stručnjacima, kojima se nastoje prenijeti specifična znanja i informacije potrebne za učinkovito vođenje u današnjem globaliziranom svijetu. PGLF Croatia program se usmjerio na vodstvo, inovacije i kreativnost, globalnu ekonomiju i korporativno poduzetništvo. Tijekom petodnevnog programa polaznici su uz predavanja imali priliku rješavati poslovne slučajeve te sudjelovati na radionicama i panelima posebno osmišljenima za poticanje poduzetničkog načina razmišljanja.

"Provesti 5 dana među ljudima iz cijelog svijeta, na predavanjima profesora s prestižnih sveučilišta te uspješnih poslovnih ljudi iz Hrvatske, nezaboravno je iskustvo. Stekla sam dragocjena znanja, koja će mi koristiti u karijeri. Zahvalna sam Styriji što mi je to omogućila", izjavila je Mateja.  Styria tradicionalno svake godine organizira raznovrsne projekte namijenjene studentima s naglaskom na prenošenje stručnih znanja i povezivanje teorijskih znanja u praksi.

"Ulaganje u studente i osiguranje konkretnih prilika za stjecanje stručnih znanja izrazito je važno za nas zbog doprinosa kojeg studenti imaju na razvoj Styrijinog poslovanja i na zajednicu te svake godine radimo na poboljšanju kvalitete i dobivenih benefita", objašnjava Ivana Krajinović, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Styria Grupe u Hrvatskoj. Dodaje kako su sve Styrijine razvojne inicijative u skladu s ključnim vrijednostima Grupe kojima se potiče neovisnost, poduzetnički duh, odgovornost, inovativnost i suradnja. Styria kontinuirano ulaže napore u stvaranje bliske veze između Grupe i studentske zajednice u cjelini kroz jačanje njihovih kompetencija i pripremu za posao u realnom sektoru. Time podržava kulturu aktivnog razvoja mladih s ciljem prepoznavanja i akvizicije svojih budućih talenata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close