Studentice Agore osmislile edukacijsko-zabavni park

Autor: Borivoje Dokler , 12. studeni 2015. u 22:01
Antonella Ušić Gotovac, Lorena Pokrajčić i Lucija Škrtić/Žarko Bašić/PIXSELL

Park je podijeljen na cjeline koje predstavljaju kontinente, a njihova arhitektura i infrastruktura prilagođene su povijesnom razvoju i civilizacijama koje su djelovale na tim kontinentima.

Studentice treće godine Menadžmenta tržišnih komunikacija na Visokoj školi Agora, Lorena Pokrajčić, Antonella Ušić Gotovac i Lucija Škrtić, osmislile su tematski edukativno-zabavni park Credis.

S tim projektom prijavile su se na na natječaj poslovnog dnevnika Hrvatska pamet Hrvatskoj. Studentice visoke škole Agora upitali smo kako su zamislile edukativno-zabavni park, kako su uopće došle na ideju i gdje vide njegov najveći potencijal. "Naš edukacijsko-zabavni kompleks je podijeljen u sedam cjelina koje djeluju kao 'lenta vremena' posjetiocima. Cjeline na koje je park podijeljen predstavljaju kontinente, a njihova arhitektura i infrastruktura prilagođene su povijesnom razvoju i civilizacijama koje su djelovale na tim kontinentima.

 

500km

udaljen je najsličniji zabavni park; riječ je o Gardalandu u Italiji

U Credisu želimo pružiti svim uzrastima mogućnost širenja vidika kroz kvalitetno provedeno vrijeme s obitelji i prijateljima na zabavan način", kazale su autorice projekta i naglasile kako su na samu ideju došle kada su primijetile nedostatak sličnog sadržaja u Hrvatskoj. "Došle smo do zaključka kako bi upravo kroz ovakav inovativan i zanimljiv pristup mogli pružiti brojne mogućnosti poput edukacije, relaksacije, zabave te odmaka od stvarnog svijeta za kojim toliko žudimo u ovo užurbano doba. Zbog prevelike količine informacija i stresa s kojima se svakodnevno susrećemo, većina populacije zanemaruje sam postanak svijeta i kulture, a upravo te činjenice su bitne za obrazovanje, opću kulturu, ali i daljnji životni razvoj.  Kroz razmatranje mnogobrojnih ideja došle smo do spoznaje potrebe za relaksirajućim mjestom gdje možemo na jedinstvenom prostoru pružiti čovjeku nezaboravno iskustvo kroz zabavu namijenjeno svim uzrastima, a na kojem se on može istovremeno i opustiti, ali i intelektualno napredovati", kažu studentice Agore i ističu kako Credis ima ekonomske i društvene ciljeve. 

"Našim konceptom želimo pružiti svim posjetiteljima mogućnost društvenog razvoja i napretka kroz edukaciju i zabavu. U cilju nam je posjetiteljima svih uzrasta pružiti edukaciju kroz zabavu u svrhu promicanja kulturno-povijesne važnosti. Svim posjetiteljima pruža se mogućnost 'putovanja u prošlost' te nezamjenjivo iskustvo kroz sudjelovanje u najluđim vožnjama, nagradnim igrama i drugim atrakcijama. Jedan od najvažnijih ekonomskih ciljeva je zasigurno povećanje ekonomskog rasta i razvoja zemlje. Samim razvojem projekta otvorila bi se nova radna mjesta te bi se povećao interes posjeta stranih državljana", drže autorice Credisa te napominju kako u krugu od 500 kilometara ne postoji sličan sadržaj.

"Najbliži i najsličniji zabavni park – Gardaland, u Italiji, udaljen je oko 500 kilometara čime naš zabavni park u cijeloj regiji zapravo nema konkurencije i tako mu se povećava važnost s obzirom na potencijalni broj posjeta. U Hrvatskoj RH postoje mnogobrojni projekti zabavnog sadržaja no niti jedan ne nudi integraciju kulturno-povijesne baštine u turistic?koj ponudi na ovaj način, zaključuje autorice Credisa. Lorena Pokrajčić završila je komercijalnu školu na Visokom Otvorenom Učilištu u Zagrebu. Raspolaže odličnim znanjem u vidu odnosa s javnošću te u našem timu vrši funkciju PR menadžera. Antonella Ušić Gotovac završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, snalažljiva je i kreativna osoba te u timu vrši funkciju kreativnog direktora i izvršitelja nacrta. Lucija Škrtić završila je Desetu gimnaziju 'Ivan Supek', njezino područje je marketing, pa u timu vrši ulogu strateškog upravljanja i planiranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close