Stečeno iskustvo i mogućnost učenja nadmašili su sva naša očekivanja

Autor: Borivoje Dokler , 28. rujan 2017. u 22:00
'Bivši Growwwovci' Josip Periša i Andreja Jurčević

Novih 55 diplomanata koje je ove godine svoje prve poslovne korake učinili u Ini družilo se na Growww Danu orijentacije.

Već osam godina Ina provodi program Growww, kroz kojega u razne segmente svog poslovanja zapošljava mlade stručnjake – pripravnike. Ove godine, početkom rujna, novih 55 diplomanata svoje je prve poslovne korake učinilo upravo u Ini, gdje su, tijekom Dana orijentacije, kroz cjelodnevno druženje, međusobno upoznavanje te različite zanimljive sadržaje, započeli jednogodišnji pripravnički staž u Ina Grupi.

Bruna Kostelac Košir, direktorica Razvoja i obrazovanja u Ini kazala je kako je ovogodišnji Growww Dan orijentacije okupio mlade stručnjake iz čak 12 poslovnih područja – od naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike i ekonomije pa do društvenih znanosti. "Broj prijava bio je rekordan – pristiglo ih je više od 1000, a kroz standardiziran i vrlo zahtjevan selekcijski postupak odabrani su najbolji kandidati, koji su se tijekom dana upoznali s djelatnostima i aktivnostima kompanije te upoznali timove u kojima će započeti svoju karijeru", naglasila je Inina direktorica Razvoja i obrazovanja. A kakva konkretna iskustva nose s Growww programa provjerili smo kod Andreje Jurčević i Josipa Periše koji su Inin pripravnički program 'odradili' 2011. godine. 

"Growww program mi je omogućio sustavno stjecanje uvida u funkcioniranje kompanije te povezivanje s kolegama koji su također bili dio Growww programa. Osjećaj pripadnosti 'Growww grupi' mi je na početku rada bio vrlo bitan i pomogao mi je da se lakše prilagodim kompanijskoj kulturi", rekla nam je na početku razgovora Andreja Jurčević i naglasila kako joj ti kontakti i danas pomažu da učinkovitije i kvalitetnije obavi svoje radne zadatke koji se odnose na različite dijelove kompanije. Posebno je istaknula strukturiranost programa pripravničkog stažiranja, tijekom kojeg su se susretali s raznim poslovnim izazovima i ciljevima koje su ostvarivali uz vodstvo i podršku mentora. 

Priprema za nove uloge i izazove
"Growww mi je dao dobar temelj. Drago mi je što tu priča ne staje, jer i nakon završenog programa, kompanija veliku pažnju posvećuje individualnom razvoju radnika pripremajući ih za nove uloge i izazove. Ovaj je program ispunio sva moja očekivanja – dobila sam mogućnost pohađanja zanimljivih eksternih i internih edukacija, posjetila sam lokacije na kojima Ina posluje te sam imala priliku dijeliti znanja s kolegama s dugogodišnjim iskustvom i respektabilnom karijerom", kazala nam je Andreja Jurčević, napomenuvši kako je iskustvo koje je stekla u Ini iz više razloga nadmašilo njena očekivanja te je zaista sretna što i nakon šest godina rada i dalje s osmijehom pričam o svojoj kompaniji.

Njen kolega iz Growww programa, Josip Periša, istaknuo je kako mu je program prije svega omogućio da se između velikog broja kandidata ravnopravno izbori za svoje radno mjesto te mu je pružio priliku da kroz svoj trud i rad to i opravda. "Omogućio mi je zaista puno izazovnih, ali ujedno i zanimljivih radnih zadataka koji su zahtijevali upoznavanje osnovne misije, vizije i temeljnih vrijednosti kompanije. Kroz program sam upoznao druge kolege i kolegice te kroz suradnju i druženja s njima, stekao širu sliku o funkcioniranju i načinu rada kompanije.

 

Kostelac Košir

Broj prijava bio je rekordan – pristiglo ih je više od 1000, a vrlo zahtjevnom selekcijom odabrani su najbolji kandidati

Growww program mi je uvelike pomogao u daljnjem kvalitetnom i dugoročnom razvoju karijere", potvrdio nam je Josip Periša kojem se nakon Growwwa pružila prilika voditi investicijske projekte unutar kompanije. Growww je kaže definitivno ispunio sva njegova očekivanja, kao i Ina kao kompanija. "Pred mene je stavila vrlo izazovne i zahtjevne projekte koji iziskuju svakodnevni trud i napore kako bi se uspješno realizirali. Uzimajući u obzir stečeno iskustvo, profesionalni razvoj te usavršavanje, prilikom odabira prvog poslodavca, opet bih odabrao Inu i prijavio se za isto radno mjesto unutar kompanije", kazao je Josip Periša.

Tim najvažniji za uspjeh
Na ovogodišnjem Growww Danu orijentacije, upoznali smo Petru Šerić i Renea Armandu, dvoje 'svježih' pripravnika pa smo odmah iskoristili priliku da ih upitamo što oni očekuju od Growwwa. "Očekujem da će mi ovaj program dati  velike mogućnosti učenja, izazovne uloge i zadovoljstvo u obavljanju posla te napredovanje u profesionalnom smislu. Dugoročno, željela bih se razviti do razine da postanem 'go-to-person' na koju se drugi oslanjaju kada su u pitanju najnovije informacije, pa i postati mentor kako bih pomogla drugima u njihovom razvoju", kazala je Petra Šerić te nadodala kako se u sklopu Dana orijentacije na interaktivan način upoznala s glavnim segmentima poslovanja tvrtke, te kroz različite zabavno-edukativne aktivnosti mogli naučiti ali i pokazati svoje predznanje o poslovanju Ine.

"Svatko želi raditi u dobro poznatoj tvrtki kao što je Ina. Rad u Ini za mene je velika prilika jer mi pomaže da razvijam vještine i stječem nova znanja. Ovo je platforma na kojoj mogu pokazati svoje sposobnosti. Željela sam surađivati s organizacijom u kojoj sam zadovoljna poslom i zadaćama koje će mi biti dodijeljene te doprinijeti uspjehu i rastu organizacije, a to mi upravo Ina sada i pruža", potvrdila nam je Petra Šerić.

Drugi ovogodišnji polaznik Inina programa, Rene Armanda, očekuje da će kroz Growww usvojiti nova znanja u naftnom inženjerstvu i upoznati se sa svim segmentima Upstreama te na taj način dobiti bolju sliku o mogućnostima daljnjeg profesionalnog razvoja. "Smatram da je inicijativa dvogodišnje rotacije odlična zamisao s obzirom na to da nijedan sektor djelatnosti u naftnoj industriji ne može funkcionirati zasebno, i upravo tako pripravnici će dobiti sliku kako su važna karika u lancu. Ono što je još bitnije, tako dobivamo mogućnost opredjeljenja", kaže Armanda koji smatra da je Ina kao vodeća hrvatska kompanija odličan izbor za mlade ljude kojima se pruža velik broj mogućnosti, a postoji i opcija terenskog rada te rada izvan Republike Hrvatske. Upravo zbog toga mu je Ina bila vrlo poželjna kao potencijalni poslodavac. "U mom jednomjesečnom iskustvu spoznao sam da je tim najvažniji za uspješno obavljanje radnih zadataka. Svi su uvijek prijateljski raspoloženi i voljni pomoći i objasniti što god nas zanima", zaključio je Armanda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close