Star Wars: Uprising igrica - nov mamac za fanove filma

Foto: Reuters Foto: Reuters

U prosincu kreće 'opsada' kina.

Fanove filmskog serijala Ratovi zvijezda diljem svijeta razveselila je najava nove mobilne igre "Star Wars: Uprising", koja je na tržištu dostupna od 10. rujna.

Razvijena u suradnji sa Kabamom, igra je zasad prilagođena iOS i Android sustavima,te će za skidanje biti dostupna u Apple App i Google Play trgovinama, i to besplatno. Kabam, kompanija otprije poznata po igrama temeljenim na popularnim filmskim franšizama, koja je samo u 2014. prijavila dobit od 400 milijuna dolara, nudi većinom besplatne igre. Izvor njihova  profita leži u kupnji virtualnih predmeta. Tako će se, primjerice, u Star Wars mobilnoj igri moći kupiti napojnice za Cantina bend ili stvari s Kashyyyk planeta po cijeni od 3,99 funti, kao i dodatne opasnosti za Stormtrooperse po cijeni od 14,99 funti.

Puštanje mobilne igre na tržište nedugo nakon objave romana Star Wars: Aftermath i nekoliko mjeseci prije prije izlaska novog filma The force Awakens, dio je dobro smišljene marketinške kampanje pri kojoj su Kabam i Disney svjesni da će obožavatelji prigrliti novu igru s obzirom da se u njoj nalaze podaci ključni za film.  "U prošlosti se za razvoj nižekvalitetnih online igara izdvajalo jedva 500.000  dolara, dok se za promociju filmova trošilo i do 100 milijuna. Danas smo svjesni potencijala igara koje mogu generirati velik profit", komentira Kabamov izvršni direktor Kevin Chou. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!