Slovenski vikend u Biogradu

Autor: Objava za medije , 12. travanj 2018. u 16:19
FOTO: Press

Drugu godinu zaredom od 27. travnja do 1. svibnja održava se manifestacija jednostavnog naziva Slovenski vikend.

Iz turističke zajednice Biograda na moru objavili su poziv zainteresiranima:

Naziv ove manifestacije je zapravo hommage  našim najbrojnijim i najvjernijim gostima – Slovencima. U prvom redu Slovenci su gosti koji u Biograd dolaze ne samo tijekom ljetnih mjeseci već cijelu godinu pa zašto svoj produženi vikend i prvomajske praznike ne bi proveli upravo u Biogradu, gradu u kojem uvijek osjećaju dobrodošlicu i srdačnost domaćina?

Slovenski vikend zamišljen je kao spoj aktivnog odmora i dobre zabave i namijenjen je svima onima željnim sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.

Ove godine tako smo vezano uz aktivni odmor za sve posjetitelje pripremili, redom: natjecanje u pecanju – Fishing Competition (prijave na: sru.podlanica@gmail.com), utrku – Biograd Run 2018 (prijave na: www.biograd.run), regatu pašmanskim kanalom – Biograd Regatta (prijave na: www.yc-biograd.com), rekreativnu šetnju – Park – Fun Park Walk (prijava na:  www.tzg-biograd.hr/prijava-sudionika) i biciklistički maraton – Rekreativni MTB maraton Vransko jezero 2018 (prijave na: www.pakostane.hr).

Nakon aktivno provedenog dana pozivamo sve da nam se pridružite na rivi gdje vas svaku večer očekuje zabava do kasno u noć. Tako je prvu večer kao dobrodošlica organizirana Dalmatinska večer gdje sve posjetitelje častimo pravom klapskom pjesmom za koju su zaduženi klapa Bunari, svi posjetitelji uživat će u mirisima i okusima Dalmacije jer će se na rivi peći riba na gradelama koja će se i dijeliti svima koji se tamo zateknu. Subota navečer rezervirana je za slovensku zabavu za koju je zadužen popularni slovenski bend Čuki koji će imati program i za djecu i za odrasle. U nedjelju vam nudimo koncert jedne od najpoznatijih klapa u Hrvatskoj, klapa Kampanel. Svakako će zanimljivo biti i u ponedjeljak kad nas navečer na rivi u ribarskoj luci očekuje Disco Inferno Magic Band koji će nas vratiti u vrijeme disco groznice. Pozivamo sve koji će tada doći da dočaraju atmosferu ludih 70ih i doprinesu tematskoj večeri tako da se prigodno odjenu u stilu disco fever.

Dodatni sadržaj – u subotu, 28.04. je otvorenje Green Zone gdje ćete pronaći prezentacije gradova partnera iz Slovenije, a tema je zeleni turizam. Ovdje ćete također pronaći i prezentaciju Hrvatskih otočnih proizvoda, najboljih proizvoda s hrvatskih otoka.

 29.04. za svu djecu u centru grada, na trgu Brce organizirano je Kino na otvorenom, a prikazivat će se crtani film koji je sinkroniziran na hrvatskom, a titlovan na slovenskom jeziku.

U ponedjeljak na rivi u popodnevnim satima pogledajte izložbu old-timera i vespa motocikala.

Kroz sve dane Slovenskog vikenda organizirani su dodatni sadržaji za djecu pa je šteta ostaviti djecu doma.

Komentirajte prvi

New Report

Close