Slagalica – složi najbolje rješenje

Autor: Sponzorirani članak , 18. travanj 2014. u 10:47
srednja.hr

Nakon uspješnog projekta Ideja godine, jedinog business plan contesta za srednjoškolce u Hrvatskoj, Srednja.hr započinje projekt „Slagalica – Složi najbolje rješenje“.

Srednja.hr je najveći news portal za studente i srednjoškolce s mjesečnih 300.000 jedinstvenih posjetitelja. U dvije godine postojanja portal se usmjerio prema mladima i obrazovanju te želi postati prvi glas mladih u javnosti.

Osim news dijela, na portalu se odvija niz zanimljivih aktivnosti poput Slagalice, Ideje Godine, ePredstavljanja srednjih škola i fakulteta, kvizova znanja i državne mature.
Riječ je o Case Study natjecanju isključivo namijenjenom za hrvatske srednjoškolce te je prvi ovakav natječaj koji za cilj ima spojiti tvrtke i kreativne mlade ljude.

Tvrtke zadaju poslovni slučaj za koji žele da srednjoškolski timovi ponude najbolje rješenje. Slučaj može biti temeljen na situaciji koja je već postojala ili o situaciji pred kojom se tvrtka tek nalazi. Tvrtka odabire svog asistenta koji odgovara na pitanja timova tijekom trajanja natjecanja.

Od srednjoškolaca se zahtjeva da analiziraju slučaj te da kreativnim rješenjima nađu najbolji ishod. Tvrtka odabire format (Excel,Word, Prezzi) u kojem se rješenje dostavlja ovisno o tipu slučaja koji može biti iz bilo kojeg područja. Područje primjera su marketing, prodaja, ljudski potencijali, financije, organizacija, istraživanja.

Tvrtka izabire tri najbolja tima koji de predstaviti svoj projekt na finalu u Zagrebu koje de se održati u Zagrebu prostorima zlatnog sponzora INA d.d. gdje de se izabrati pobjednik i nagraditi finalisti. Srebrni partner projekta je Hypo banka, a partneri su Hrvatski akademski sportski savez, HTC Hrvatska, Zagrebačka škola ekonomije i managmenta.

INA D.D. – Kako najbolje iskoristiti prirodni plan
Hypo banka i Hrvatski akademski sportski savez – Osmislite slogan za hrvatski sustav sveučilišnog natjecanja – UniSport
HTC Hrvatska – Dizajn novog HTC telefona
Zagrebačka škola ekonomije i managmenta – Privlačenje međunarodnih studenata u Hrvatsku

Raspored
17.3.- 4.5. Otvaranje natječaja, promocija na stranici i društvenim mrežama, video predstavljanje projekta, obilazak srednjih škola u Hrvatskoj i dijeljenje brošura
5.5. – 8.5. Revizija Slagalica
9.5. Poziv za tri najbolja tima u Zagreb
19.5. Finalni događaj

Nagrade za timove
 Nagrade za tri tima svake Slagalice koja dolaze na finale u prostore INA d.d.
1. mjesto – 4,000 kn
2. mjesto – 2,000 kn
3. mjesto – 1,000 kn

 Mentor ili mentorica pobjedničkog tima dobiva stimulaciju
1,000 kn

Mentor ili mentorica drugoplasiranog i trećeplasiranog tima dobiva stimulaciju
500 kn

Napomena: Mentor ili mentorica moraju biti srednjoškolski profesori

Dodatne informacije

Na našim web stranicama možete pronađi informacije za koliko je sudionika dopuštena prijava u svaki projekt. Sve službene prijave i dodatna pitanja postavljaju se preko maila slagalica@srednja.hr na koje odgovaraju asistenti iz tvrtki partnera.

Neovisno o formatu prijave, prva stranica prijave mora sadržavati službeni logo projekta, logo portala Srednja.hr, logo partnera, službeno ime tima, članove tima te ime mentora ili mentorice koji mora biti srednjoškolski profesor ili profesorica. Nije nužno da timovi imaju mentore ili mentorice.

Više informacija možete pronađi na www.srednja.hr/Slagalica, Facebook pageu Slagalica ili putem e-maila slagalica@srednja.hr

New Report

Close