Sjever i jug Jadrana spajaju se u centru Zagreba

Autor: Darija Vranešić Bender , 25. veljača 2010. u 22:00

Osnovna ideja vlasnika Ivana Curića je u jedinstvenom ambijentu ponuditi tradicionalna jela prilagođena modernoj svakodnevici

Mladi poduzetnik i gastroentuzijast s dugim stažem u ugostiteljstvu Ivan Curić ideju o pokretanju cjenovno pristupačnoga ribljeg restorana dobio je davno prije recesijskog doba. U jesen prošle godine ideja je pretočena u stvarnost u prostoru legendarnog i mnogim Zagrepčanima dobro poznatog restorana Zlatna školjka u Martićevoj ulici. Od prethodnog restorana zadržan je tek morski duh i ime, a koncept, prostor i entuzijazam poprimili su sasvim nove dimenzije. Zajedno s prijateljem Dubravkom Jakubinom, porijekolom iz Selca, Dubrovčanin Curić osmislio je i vlastoručno uredio prostor, upotrijebivši dubrovački i trogirski kamen i “škure” iz Novoga Vinodolskog, sjedinivši tako detalje sa sjevera i juga Jadrana u mediteranski ambijent u srcu Zagreba. Osnovna ideja vodilja je ponuditi tradicionalna mediteranska jela prilagođena modernoj svakodnevici po pristupačnim cijenama i u ugodnom, autentičnom ambijentu u srcu Zagreba.

Kušajte kozji sir s medom
Kušavši neke od specijaliteta s jelovnika, uvjerili smo se u kvalitetu i svježinu ponude. Iz ponude hladnih predjela valja izdvojiti carpaccio od tune ili hobotnice, kozji sir s medom i kamenice. Zanimljive su i salate koje mogu poslužiti kao lagani obrok, a bogat je i izbor tjestenina, rižota i njoka u cjenovnom rasponu od 38 do 68 kuna. Osim uobičajene ponude svježe ribe dostupna su i originalna riblja jela poput brancina u umaku od citrusa ili grdobine u vinu. U desertima se ogleda dubrovački utjecaj kroz rožatu i deserte sa suhim voćem, bademima i prošekom. Na vinskoj karti nalaze se samo istaknuti i brižno odabrani hrvatski vinski naslovi, od Slavonije do Pelješca, po sasvim pristojnim cijenama i bogatom ponudom na čaše.

Besprijekorno pripravljena jela
Prilikom nedavnog posjeta kušali smo kamenice, krem-riblju juhu, bakalar, rižoto od škampi i desert kojim se posebno ponose – slatke fete Labirint. Sva jela bila su besprijekorno pripravljena, ukusna i s osobnim pečatom. Ukusne zalogaje odlično je pratila butelja Pilatova chardonnaya, a uz aromatični desert solidno se sljubio Kozlovićev muškat momjanski koji toče na čaše. Posebna pogodnost za one koji se zateknu u restoranu tijekom ručka su povoljna dnevna jela – radnim danima svakodnevno je u ponudi jedno riblje i mesno jelo, primjerice svježa plava riba, tjestenina s plodovima mora, pašticada ili zelena menestra. Još jedna pogodnost je i nedjeljni meni koji za 80 kuna uključuje juhu, glavno jelo, salatu i desert.

Činjenice

Opći dojam: fina tradicionalna mediteranska ‘spiza’ po povoljnim cijenama
Adresa: Martićeva 51,
10 000 Zagreb
Telefon: 01/4641-400
Radno vrijeme: 11-22
Kapacitet: 50 osoba unutra i 32 na terasi
Specijaliziran za: svježu ribu i dalmatinsku kuhinju

Komentirajte prvi

New Report

Close