Sestre Kardashian nisu uspjele prodati ‘svoju’ odjeću

Autor: Saša Paparella (VLM) , 06. rujan 2013. u 10:35
Odjeća koju potpisuju Kim, Kourtney i Khloe Kardashian ne sviđa se kupcima Sear'sa

Plakate je snimila slavna Ellen von Unwerth, odjeća djeluje luksuzno, no ciljana publika je promašena.

Globalno poznate sestre Kardashian, za koje se malo tko može sjetiti zašto uopće zna za njih, do jučer su bile zaštitna lica koja uspješno mogu prodati svaki proizvod.

A onda se dogodio fijasko s njihovom kolekcijom odjeće nazvane Kardashion Kollection koja je trebala donijeti dašak glamura lancu američkih robnih kuća Sears. Kolekcija koju su tri slavne sestre, Kim, Kourtney i Khloe Kardashian prvi put predstavile u kolovozu 2011. godine u 400 Searsovih trgovina, sve više podbacuje u prodaji. Celebrety endorsement, odnosno angažiranje slavih osoba da promoviraju neki proizvod, uobičajena je praksa reklamiranja "na sigurno", ovaj put je podbacila. I to se dogodilo upravo u tvrtki koju je prije 32 godine kolekcija odjeće s potpisom slavne osobe spasila. Sears je, naime, 1981. godine izbacio liniju odjeće mankenke Cheryl Tieg i na njenoj prodaji zaradio (tadašnjih) 100 milijuna dolara.

Cheryl Tieg osamdesetih je godina bila slavno lice s naslovnice časopisa Sport's Illustrated, međutim linija odjeće s njezinim potpisom bila je daleko od seksepilnog imidža koji ju je proslavio: Tieg je na reklamnim oglasima Searsa nosila vrlo konzervativne hlače i džempere, koji su po dizajnu bili jako slični odjeći koju kupci te robne kuće i inače kupuju. Sestre Kardashian međutim kupcima su ponudile odjeću sličnu onoj kakvu i inače nose, koja je trebala djelovati luksuzno i skupo, međutim ostaje činjenica da odjeća s njihovim potpisom jako podsjeća na onu modne kuće Versace koju sestre privatno nose. Fotografije za oglas Kardashian Kollection u retro stilu s biciklima i fiksnim telefonima snimila je jedna od najslavnijih fotografkinja svijeta mode Ellen von Umwert, na svojim internetskim stranicama sestre Kardashian stalno stavljaju fotografije odjevnih predmeta koji se prodaju u Searsovim robnim kućama ili online, međutim kupcima se ona očito nije svidjela.    

Komentirajte prvi

New Report

Close