Seoski turizam Pirak – sklad prirode i čovjeka

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2014. u 09:52
Seoski turizam Pirak

Oaza mira, sklada prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka, za svakoga tko se želi odmoriti od svakodnevnog stresa

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Danas predstavljamo 21. prijavljeno gospodarstvo.

Zmajevo gnijezdo

Već pri ulasku na imanje obitelji Pirak zateći će vas ljepota tradicionalne građevine u cvjetnom okviru. Cvjetnim zastorima zaklonjeni su trijem i stepenište na kat. Svaki kutak starog čardaka oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka. I mirisi su nenadmašni: pravi domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Mijenjaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godišnjeg doba u godišnje doba – sve po prirodnom redu i zakonima – što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi – to popunjava jelovnik.

Za svakog neki vid zabave i opuštanja

Uz obitelj Pirak tijekom cijele se godine možete baviti vinogradarstvom i svim sličnim poslovima kojima su i oni sami okupljeni na njihovom gospodarstvu. Možete njegovati cvijetnjake koji okružuju imanje, šetati šumama koje okružuju imanje, brati gljive i bilje u okolici. Vaša djeca ovdje mogu naučiti sve o prirodi što ih zanima, od šuma livada do obližnjih potoka. Zmajevo gnijezdo pruža vam mogućnost jahanja, vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojne izlete u okolici.

Nenadmašni mirisi šire se imanjem

Na imanju Pirak već generacijama sočno grožđe postaje božanski napitak u podrumu staroga čardaka oživjelog pomnim radom obitelji i prijatelja. Zadivit će vas i kuhinja Zmajevog gnijezda u kojoj se sve redom nižu stara moslavačka jela: žganci s raznim prilozima, juhe na kiselo, pečenja s prilozima, gibanice i štrudlini i sve ostalo po vašoj želji i narudžbi. Za predjelo su obvezne moslavačke brašnjače – kobasice od kukuruznog brašna i mesa, domaći kruh, sir s vrhnjem…

Smještaj i organizacija zabava

Zmajevo gnijezdo u svojem starom čardaku omogućava vam atmosferu moslavačke tradicijske kuće i sobe u kojoj ćete osjetiti dah prošlih vremena, ali i zadovoljiti sve suvremene potrebe. Uz sobe uređene u etno stilu, nudimo tri prostora za vaše veselice ukupnog kapaciteta 130 mjesta ljeti i 80 mjesta zimi. Idealno za bijeg od svakodnevice s vašom obitelji ili za organizaciju team buildinga vaše tvrtke na kojima ćete otkriti sve čari i ljepote prirode.

Više o Zmajevom gnijezdu saznajte ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close