Scena Amadeo uključila se u akciju ‘Korak u život’: 7. srpnja koncert ima Toni Cetinski

Autor: Objava za medije , 28. lipanj 2018. u 10:31
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ova jedinstvena ljetna gornjogradska oaza, smještena u povijesnom atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj ulici, već 19 godina zagrepčanima i brojnim inozemnim gostima nudi vrhunska glazbena i multimedijalna događanja.

Gornjogradska ljetna pozornica AMADEO i ove godine tijekom lipnja i srpnja postaje dom vrhunskih domaćih i inozemnih umjetnika. Predstavnici Scene te brojni izvođači koji će sudjelovati u ovogodišnjem programu danas su u Glazbenom dvorištu Zagrebačkih solista, skrivenom gornjogradskom dragulju smještenom na Trgu sv. Marka,  predstavili ovogodišnji ljetni program.

Nakon jednogodišnje stanke Scena AMADEO ovoga ljeta ponovno se uključila u humanitarnu akciju Korak u život, koju organizira zagrebački Rotary Club Zagreb – Kaptol, namjenjenu omogućavanju nastavka školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Na koncertu 07. srpnja svoj obol akciji dat će čovjek velikog srca i glasa, Toni Cetinski. Već tradicionalno poznati hrvatski akademski slikar Vatroslav Kuliš svakom kupcu ulaznice za humanitarni koncert poklonit će svoju potpisanu grafiku.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život.

Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture, među kojima su i Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović te Nina Badrić.

Toni Cetinski je odmalena znao da u životu želi biti pjevač, i u životu i u poslu oduvijek je slijedio samo svoje srce. Njegova publika, koja ga voli i zbog njegove iskrenosti i emotivnosti, to nepogrešivo osjeća, ali cijeni ga i glazbena struka. Višestruko nagrađivani glazbenik raskošnog glasa koji je tijekom svoje karijere imao priliku zapjevati s Joseom Carrerasom, Placidom Domingom i Michaelom Boltonom kaže kako je povratkom u Istru ponovo našao svoj mir, što, očito je, blagotvorno utječe na njegovo glazbeno stvaranje.

U slučaju kiše koncert će se održati u kazalištu Kerempuh s početkom u 21 sat.

CIJENA ULAZNICE: 180,00 HRK

Više o programu na: www.scenaamadeo.hr

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tko će koke?

New Report

Close