Samoproglašena država Liberland počela proizvoditi pivo Liberbeer

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2017. u 12:46
Foto: Shutterstock

U proizvodnji tog Liberbeera koriste se odabrane cvjetne šišarke hmelja i voda s Rudne gore na češko-njemačkoj granici.

Vid Jedlička i njegov Liberland dobili su svoje pivo. Kako donosi popularni pivski sajt pivnica.net, praška prodavaonica piva Galeria piva odlučila je podržati ideju slobodne države Liberland nudeći poseban set zanatskog napitka od hmelja. U proizvodnji tog Liberbeera koriste se odabrane cvjetne šišarke hmelja i voda s Rudne gore na češko-njemačkoj granici.

Na toj je gori otvoren je prvi rudnik urana u povijesti. Cilj suradnje između praške Galerije piva i slobodne države Liberland nije samo promocija Liberlanda i libertarijanskih ideja već i financiranje rasta Liberlanda. Od svakog prodanog Liberbeera deset centi polaže se na bankovni račun Jedličkine države.

Trenutačno u ponudi imaju Liberbeer ale IPA, sa 6,5 posto alkohola, a sadrži tri vrste hmelja te dvije vrste slada. Namjera je uskoro plasirati i Liberbeer pale lager. Prodavat će se u staklenim bocama od 0,75 litara, kegovima od 30 litara te – petainerima, bocama od 20 litara. Već se planira i širenje jer pivnica.net navodi kako će se ponuditi i licencna proizvodnja hrvatskim, ali i srbijanskim pivovarama, gdje se spominje apatinska, s kojom su navodno kontakti već uspostavljeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close