Ryan Giggs donio trofej Lige prvaka u Zagreb

Autor: Darko Bičak , 21. listopad 2016. u 12:15
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Trofej UEFA Champions League svoju je turneju započeo u Rumunjskoj, nakon čega je gostovao u Srbiji, svoj put nastavlja kroz Bosnu i Hercegovinu.

Najprestižniji europski klupski trofej –  UEFA Champions League trofej, je danas došao i u Zagreb. Događaj je uveličan dolaskom Uefina i UniCreditova ambasadora Ryana Giggsa, legende Manchester Uniteda i jednog od najboljih nogometaša u povijesti, koji se prije dvije godine oprostio od aktivnog nogometa.

Trofej je novinarima predstavljen u sjedištu Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića u Zagrebu,a tom prilikom se javnosti obratio i Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banka koja već niz godina posluje u sklopu talijanske grupacije UniCredit.  Giggs se ovom prigodom prisjetio svojeg prvog posjeta Zagrebu u jesen 1999. kada je kao igrač Manchester Uniteda igrao protiv Dinama u skupini Lige prvaka. "To je bilo davno, prije 17 godina i nakon toga sam imao puno utakmica. No, sjećam se da smo pobijedili 2 – 1 i da je atmosfera bila dobra. Trener Ferguson nas je upravo i upozorio na nas ne pokoleba vatrena atmosfera Dinamovih fanova na stadionu. Sve je bilo odlično i Zagreb mi je ostao u lijepom sjećanju";
kazao je Giggs.

Trofej  UEFA Champions League svoju je turneju započeo u Rumunjskoj, nakon čega  je  gostovao  u  Srbiji, svoj put nastavlja kroz Bosnu i Hercegovinu.
Ovog  tjedna  je  bio dva dana u Osijeku, jer ipak je predsjednik HNS i član Izvršnog  odbora  Uefe  Davor  Šuker iz Osijeka, a danas i sutra će se moći pogledati  u  Zagrebu.  Tijekom  današnjeg dana trofej ćete moći pogledati u supermarketu  na  adresi Radnička 49, a u subotu 22. listopada na Trgu bana Josipa  Jelačića  gdje  će  biti parkiran i posebno uređen kamion Champions League Trophy Toura.

Trofej  će  biti izložen na otvorenom balkonu kamiona kako bi ga prolaznici mogli  što  bolje  vidjeti i fotografirati se s njim. Osim fotografiranja s trofejom  i ambasadorom UEFA Champions League Trophy Toura, Ryanom Giggsom, nogometni  fanovi  u  kamionu će moći igrati interaktivne igre i razgledati uzbudljivu izložbu suvenira koje su potpisale neke od najvećih legendi koje su tijekom povijesti igrale u UEFA Champions League.

UEFA  Champions  League Trophy Tour započeo je 13. rujna i trajat će do 30. listopada,  do  kad će trofej obići šesnaest gradova u pet zemalja. Od . do 2015. godine UEFA Champions League Trophy Tour posjetilo je više od 600.000 ljudi  u  šesnaest  zemalja,  a turneja je za Grupu UniCredit postala važan godišnji događaj.  Trofej je visok 62 centimetra i težak 7,5 kilograma.

Komentirajte prvi

New Report

Close