Osvojite 5000 eura i besplatno korištenja SAP-a

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. rujan 2017. u 12:30
Početkom rujna je u sklopu InnovMatcha u Zagrebu je održana prva radionica na kojoj su sudjelovali Tomislav Marenić iz Atlantica/ Goran Stanzl/PIXSELL

S poslovnim slučajevima sudjelovat će domaći Atlantic, GoodAI iz Slovačke, Sportina iz Slovenije, poljski EuroCash i rumunjski Selgros.

U sklopu InnovMatcha, trećeg regionalnog i dvogodišnjeg projekta pokrenutog s ciljem da inovativnim tvrtkama, startupima, programerima, poduzetnicima i studentima iz cijele Srednje i istočne Europe omogući rješavanje određenih poslovnih izazova te im zahvaljujući SAP Cloud Platform omogući i otkrivanje novih poslovnih mogućnosti, početkom rujna je u Zagrebu održana prva radionica.

U sklopu nje je Atlantic prezentirao jedan poslovni izazov, a radilo se ujedno i o prilici za razgovor sa startupovima i zajedničkom dijeljenju informacija koje će pomoći u kreiranju rješenja.  Kako smo saznali, ovaj je susret privukao i neke inozemne startupove koji su se zainteresirali upravo za Atlantic. Također, prošle se godine na InnovMatch prijavila i grupa studenata sa zagrebačkog Tehničkog veleučilišta (TVZ), a svojim su radom dospjeli do samog finala.  "U prva dva prethodna InnovMatcha dobili smo mnoštvo kvalitetnih ideja i priliku za upoznavanje mladih ljudi koji koriste SAP-ove aplikacije, kao i uvid u situacije u kojima se one koriste. Ove godine smo ponešto promijenili koncept, tako da smo od početka uključili naše korisnike i partnere koji zajednički osmišljavaju i predlažu rješenja.

 

Popović

U prva dva InnovMatcha dobili smo mnoštvo kvalitetnih ideja i priliku za upoznavanje mladih ljudi.

Sudionici su slobodni izabrati poslovni slučaj iz bilo koje od pet uključenih zemalja, a šestero stranaca se prijavilo baš za Atlantic", za Poslovni je dnevnik pojasnila direktorica SAP Hrvatska Sonja Popović. Napomenula je i da je otvaranje SAP-a širem krugu developera stvara dodatnu vrijednost na tržištu rada te da je njihov fokus na startup zajednicu do sada već zahvatio nekoliko tisuća novih tvrtki.  Da se radi o izvrsnoj prilici za obje uključene strane, potvrdili su nam i iz Atlantic Grupe. "Težimo inovativnim rješenjima koja možemo dobiti samo iz suradnje s pojedincima različitih profesionalnih profila. Ugodno smo iznenađeni interesom koji je pokazan za Atlantic jer smo i sami u potrazi za što širim krugom poznavatelja tehnologija.  Smatramo se globalnom tvrtkom te smo u skladu s time u potrazi i za globalno relevantnim rješenjima.

Nakon rješavanja temeljnog poslovnog slučaja, otvoreni smo za sve buduće suradnje koje iz ovog susreta mogu proizaći", komentirao je Direktor IT sustava za poslovnu podršku Atlantic grupe Tomislav Marenić. Svi koji se prijave na rješavanje izazova, bit će opremljeni svim potrebnim znanjima i alatima za izgradnju i skaliranje svojih ideja u pravo rješenje i izravnu vezu s pravim poslovima. Osim toga, na završnom regionalnom događaju osiguran je novčani fond od 15.000 eura za tri sudionika s najboljim poslovnim rješenjima, a pobjednik prve faze osvaja godinu dana potpunog korištenja SAP Cloud platforme i ulaznicu na završni regionalni događaj. Startupove koji se prijavljuju vlastitom poslovnom idejom ocijenit će predstavnici SAP-a te će finalisti biti pozvani na završni regionalni događaj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close