“Ratovi zvijezda” zaslužni za rekordnu zaradu Disneya

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2016. u 10:18
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Prodaja igračaka i drugih proizvoda povezanih s tim filmom potaknula je, pak, rast dobiti Disneya u odjelu potrošačkih proizvoda za 23 posto.

Kompanija Walt Disney ostvarila je u četvrtom lanjskom tromjesečju rekordnu dobit od 2,9 milijardi dolara, otprilike 30 posto više na godišnjoj razini, što se ponajviše zahvaljuje uspjehu filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi".

Prema poslovnom izvješću objavljenom u utorak, prihodi te kompanije porasli su u proteklom kvartalu za 14 posto, na 15,2 milijarde dolara, što se među ostalim zahvaljuje prihodu od "Ratova zvijezda" većem od 2 milijarde dolara na kino blagajnama.

Prodaja igračaka i drugih proizvoda povezanih s tim filmom potaknula je, pak, rast dobiti Disneya u odjelu potrošačkih proizvoda za 23 posto.

"Zahvaljujući fenomenalnom uspjehu "Ratova zvijezda", ostvarili smo rekordnu kvartalnu dobit i zabilježili dvoznamenkasti rast zarade već 10. tromjesečje zaredom", istaknuo je u poslovnom izvješću Robert Iger, predsjednik i izvršni direktor Walt Disneya.

Od prosinca kada se film počeo prikazivati, "Ratovi zvijezda: Sila se budi" zaradio je više od dvije milijarde dolara od prikazivanja u svijetu i tako postati treći film u povijesti kojemu je to uspjelo.

Zarada Disneya na tematskim parkovima porasla je, pak, u posljednjem lanjskom tromjesečju za 22 posto na godišnjoj razini, ponajviše zahvaljujući rastu posjeta parkovima u SAD-u, dok je u parku u Parizu broj posjetitelja pao za 8 posto nakon terorističkih napada u glavnom francuskom gradu u studenome.

I dok je u većini odjela Disney ostvario rast prihoda i zarade, dobit u odjelu kablovske mreže pala je za 5 posto, na 1,4 milijarde dolara, zbog povećanih troškova sportskog kanala ESPN.

Komentirajte prvi

New Report

Close