Putovnice u duginim bojama otvaraju granice EU tržišta

Autor: Marta Duić , 30. svibanj 2016. u 22:01
Sveta Nedelja odmah ih je prihvatila kao gradski suvenir/V. Tolić

My passport etui i My travel diary originalan su suveniri u kojima se čuvaju i nose putne isprave, a mogu se potpuno personalizirati.

Hrvatska je uoči ove turističke sezone dobila nove domaće suvenire, proizvode namijenjene putovanjima i onima koji putuju. Poduzetnica i dizajnerica Magdalena Bešker, vlasnica tvrtke Ulica snova iz Svete Nedelje, kreirala je i lansirala Moj passport etui, dizajnirani omot u bogatom spektru boja koji je rađen i kao suvenir u kojem se čuvaju i nose putne isprave. Uz njega je ponudila i My travel diary za bilježenje detalja putovanja.

Ova inačica dnevnika veličine je putovnice te se nosi uz nju. My passport etui i My travel diary ručno su rađeni, dodatna prednost je mogućnost personalizacije za osobu koja ga kupuje, a može se birati iz palete od pedesetak ponuđenih nijansi, kao i one ukrašene vlastitim imenom i personaliziranim porukama. Kako kaže Magdalena Bešker, My travel diary dolazi na domaće tržište kao suvenir na engleskom jeziku namijenjen inozemnim turistima koji dolaze u našu državu, ali ga mogu koristi i naši građani za putovanja izvan Hrvatske. My travel diary donosi rubrike o tome što napraviti prije samog putovanja kao bi se što kvalitetnije pripremili za odlazak, ali i da nešto ne bi zaboravili.

 

Bešker

Često putujem, putovnica mi je konstantno u torbi pa izgleda kao salata. Zato sam htjela osmisliti proizvod koji će ju čuvati, a da mu se svaki put iznova divim kad krenem na putovanje.

Ostatak dnevnika sadrži više od 20 rubrika u koje se unose sjećanje s putovanja. "Kao što i sve moje ideje nastanu iz potrebe, tako je i ova. S obzirom na to da često putujem, putovnica mi je u stalnoj uporabi, konstantno je u torbi i izgleda kao salata. Bilo mi je važno osmisliti proizvod koji će mi čuvati putovnicu u torbi u kojoj imam milijun stvari, a i da mu se svaki put iznova divim i veselim kad ga izvadim i krenem na putovanje. I postigla sam to. Svaki etui se ručno reže i šiva, potom se ručno stavi zlatni foliotisak ili suhi žig i 'ćoškići' koji štite etui i putovnicu.", pojasnila je Bešker. Za realizaciju krajnjeg proizvoda postupak traje prilično dugo, za početak se određuje format,  potom dizajnerica i ona kao autorica rade na unutrašnjosti ovisno o tome kome jue namijenjen.

Tada se sve šalje u tiskaru, a potom se odabiru boje korica koje se ručno kroje. Korice su posebne jer su tvrdo – mekane i od kožno – gumiranog materijala, koji je vrlo zahvalan jer je, osim što podržava personalizaciji, neuništiv, dolazi u mnoštvu boja i vodootporan je. Kupac odabere boju te personalizaciju, a može staviti ime i prezime, logo, citat ili sliku. Ovi inovativni suveniri mogu se kupiti na Facebook stranici Moj Planer, Instagram profilu pod MOJ PLANER, putem maila info@ulicasnova te na web shopu www.ulicasnova.hr.

"Reakcije tržišta su odlične. Nakon što sam proizvode plasirala, zatekla me vijest u medijima o maštovitom i jedinstvenom hrvatskom suveniru dok sam bila na poslovnom putovanju na kojem sam dogovarala izvoz u susjedne zemlje. Mislim da nema većeg priznanja nego kad prvo mediji, a potom i kupci prepoznaju vaš proizvod kao originalni suvenir vaše države. Doslovno sam pucala od ponosa, a Sveta Nedelja, gradić u kojem živim i radim uvrstio je My passport etui i My travel diary među suvenire našega grada", pohvalila s Bešker. Proizvodi se već prodaju u BiHe, Srbiji i Crnoj Gori, a prevedeni su i na druge strane jezike i uskoro će se plasirati i na druga tržišta. "Planova imam zaista puno. Vjerujem u svoje proizvode jer su napravljeni u našoj zemlji i mogu garantirati kvalitetom. Sljedeći plan je ozbiljan izvoz na tržište EU", otkriva za kraj Bešker.

Komentirajte prvi

New Report

Close