Publiku dočekuje 100 automobilskih premijera

Autor: Darko Bičak , 02. listopad 2014. u 22:01
Zvijezda sajma je prvi hibridni Lamborghini Asterion LPI 910-4

Aston Martin će prve primjerke svojeg novog modela Lagonda prodavati najprije u regiji Bliskog istoka po cijeni od oko milijun eura po primjerku.

U Parizu se sutra otvara jedna od najvećih globalnih smotri novih automobila Mondial de l'Automobilie koji se održava do 19 listopada.

Očekuje se da će u francuskoj prijestolnici biti više od 100 premijera, što europskih, što svjetskih. U "moru" luksuznih primjeraka, biti će predstavljena i peta generacija Opel Corse i osma generacija Volkswagenova Passata. Nova Corsa stiže nakon osam godina, a Passat nakon samo četiri godine postojećeg modela. Oba ova automobila su vrlo popularna u Hrvatskoj – Corsa kao omiljeni obiteljski/gradski automobil, a Passat kao br. 1 poslovnog sektora kojem ne mogu odoljeti niti mnogi političari. Novi Passat troši oko 20 posto manje goriva, a u ponudi će biti i plug-in hibrid. Radi se o tehnologiji koja je preuzeta iz sestrinskog VW Golfa GTE, a kombinacija benzinskog i elektro-motora će Passatu davati ukupno 211 konjskih snaga.

Novi Mercedes AMG C63 će se u Parizu predstaviti u limuzinskoj i karavanskom izdanju s više snage i manjom potrošnjom goriva nego do sada. Iz Mercedesa ističu da je novi motor od 476 KS, koji je ručno rađen, 32 posto energetski učinkovitiji od dosadašnjeg. Maksimalna brzina mu je 250 km/h, a "stotku" dohvati za četiri sekunde. Bentley je već i prije otvaranja samog sajma, u četvrtak, predstavio svoju novu uzdanicu Mulsanne koji, kao što se i očekuje od ovog brenda, postavlja nove standarde u opremljenosti i pokretljivosti automobila. Njegov motor od 512 KS je 13 posto učinkovitiji od dosadašnjih Bentleyevih modela. Aston Martin predstavlja u Parizu dva svoja modela – kabriolet i limuzinu.

Kabriolet će imati V12 motor poznat iz modela Vantage Coupe. Motor je obujma šest litara i preko šesterostupanjskog automatskog mjenjača isporučuje snagu od 573 KS. Četverovratna luksuzna limuzina Aston Martin Lagonda bit će proizvedena u samo 100 primjeraka, a očekuje se da će joj cijena biti blizu milijun eura. Lagondu će se moći kupiti samo uz pozivnicu, a prva će na redu za isporuku biti zemlje Bliskog istoka. Razlog za to, kažu u Aston Martinu, je što tamošnji šeici imaju dovoljno velike garaže za luksuzni automobil dužine gotovo šest metara. U Parizu će se predstaviti i druga generacija BMW-a X6, koji je dosad prodan u 250.000 primjeraka. Salon automobila u Parizu održava se od 1898. godine te je prvi organizirani motorni sajam u svijetu. Priredba se na oko 100.000 četvornih metara održava svake druge godine, a za one koji ga misle pohoditi, informacija da je cijena ulaznice 14 eura za odrasle i osam eura za mlađe od 25 godina.  

Komentirajte prvi

New Report

Close