Proljetna salata sa sardinama

Foto: promo Foto: promo

Dočekajte proljeće uz salatu sa sardinama s limunom, kaparima i šparogama.

Očišćene zelene šparoge stavite kuhati u kipuću vodu u koju ste dodali malo soli i šećera. Dok su još hrskave ocijedite ih i ohladite pod mlazom hladne vode. Zatim ih narežite, ukoso na duljinu 5 cm. Ukoliko su deblje možete ih prerezati po širini. Očišćene rotkvice narežite na tanke ploške. Jaja skuhajte u tvrdo, a zatim ih stavite u hladnu vodu kako bi ih lakše očistili od ljuske. Na široki tanjur složite šparoge, zatim tvrdo kuhana jaja, pa na ploške narezane rotkvice. Sardine prerežite po pola i rasporedite po salati. Sve nakapajte maslinovim uljem kojem ste dodali limunov sok i kapare.

Sastojci (za 2 osobe)
150 g zelenih šparoga, sol, 1 žličica , 4 , 6 , 1 žlica konzerviranih kapara, 3 žlice , 1 žlica ocijeđenog limunova soka, 1 Eva sardina s limunom (115 g)

POSLUŽIVANJE: Poslužite odmah s popečenim ploškama kruha.
SAVJET: Ukoliko želite, salati možete dodati „šaku“ kuhane tjestenine npr. penne.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com 

Više recepata potražite OVDJE.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve