Pripreme za Advent su već započele

Autor: Majda Mikulandra , 27. studeni 2017. u 22:00
Martina Paladina, direktorica Turističke zajednice Grada Samobora/ Igor Šoban/PIXSELL

Direktorica Turističke zajednice Grada Samobora, objašnjava kako se grad profilirao kao izletnička destinacija te ističe jedinstvenu web stranicu kojaj pruža sve informacije posjetiteljima.

Samobor je grad barokne arhitekture, bogate povijesti, a posljednjih godina posjećuje ga sve više turista. Grad kremšnita I karnevala, okolice idealne za aktivan odmor, I ove se godine užurbano priprema za blagdansko ozračje Adventa, ističe direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina.

Kakvi su turistički rezultati u Samoboru?
Turizam Samobora kroz godine se profilirao kao izletnički. Uz izuzetnu prirodnu i kulturnu baštinu, glavni atribut je i naša raznolika gastronomska ponuda. Tu su i naše biciklističke rute s preko 150 km trasiranih staza, prilagođenih i rekreativcima i obiteljima s djecom, ali i onima fizički spremnijima. Pokazatelj tome je i ovogodišnja nagrada od strane Hrvatske turističke zajednice koja je Samobor proglasila finalistom izbora za najuspješniju destinaciju na kontinentu. 

Samobor je proslavila kremšnita. S obzirom na gastro ponudu i sve prednosti, kako brendirate grad?
Mi Samoborci znamo da kremšnite otvaraju sva vrata, no imamo i druge specijalitete poput rudarske greblice i bermeta koji su na pragu dobivanja zaštite zemljopisnog porijekla, samoborsku salamu, češnjovku, kotlovinu te neizostavne fašničke krafne. Kako bismo na jedinstven način prezentirali sva naša bogatstva, Turistička zajednica grada Samobora, u suradnji s Gradom pokrenula je projekt implementacije i uspostave jedinstvene web stranice koja pruža sve informacije zanimljive posjetiteljima. Grad Samobor je sam po sebi već brand, nama preostaje samo sve to prezentirati na što jednostavniji i zanimljiviji način.

Kakav će biti ovogodišnji Advent?
Pripreme za Advent su već počele, predstoji nam osigurati toplo kuhano vino i otvoriti kućice na ovogodišnjem Božićnom sajmu – vjerujem da će svatko pronaći poklon za svoje najmilije, ali i ugodno se provesti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close