Priprema bundeva za Noć vještica

Autor: Emina Šeremet , 31. listopad 2008. u 00:00

1 Izaberite svježu bundevu (s čvrstom peteljkom, bez mrlja i truleži) s ravnim donjim dijelom (da se ne bi okotrljala).

2 Izrežite poklopac glatkim nožem. Režite pod kutem, ne ravno, inače će poklopac upasti u bundevu.
3 Odstranite unutrašnjost i koštice – možete koristiti žlicu za sladoled. Stanjite unutarnji zid “lica” do otprilike 1 cm, što će vam olakšati da probušite koru.
4 Ako želite napraviti poseban dizajn očiju, nosa i usta, koristite se malom pilom.
5 Napravite jezik koristeći otpatke bundevine kore.
6 Održavajte bundevu svježom. Premažite petrolejem izrezane dijelove kako bi zadržali vlagu. Ako vaša bundeva izgubi svježinu nakon nekoliko dana, okrenite je i uronite u hladnu vodu na osam sati.
7 Ako želite zadržati poklopac dok je svijeća u bundevi upaljena, napravite dimnjak. Prvo, ostavite poklopac na bundevi nekoliko minuta dok svijeća gori, zatim napravite malu rupu na poklopcu na mjestu gdje se zacrnio.
8 Pospite malo cimeta na unutrašnjost poklopca. Kada je upalite, vaša plaši-lampa mirisat će kao pita od bundeve.

Komentirajte prvi

New Report

Close