Predstavljen automobil u kojem nitko neće moći poginuti

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2017. u 11:45
Foto: Reuters

Novi Volvo XC60 napravit će korak naprijed u sprječavanju nesreća.

Mijenjaju se odnosi snaga na tržištu, mijenjaju se vlasnici pojedinih marki – pa tako i Volva – ali u jednom je ova švedska marka poznata po sigurnosti zadržala kontinuitet. Volvo ne odstupa od zacrtanog cilja, od ispunjenja obećanja da od 2020. u Volvo automobilu nitko neće poginuti ni biti teže ozlijeđen, piše Večernji list.

U skladu s tim planom, Volvo Cars objavio je da će novi model XC60, koji je premijerno predstavljen na međunarodnom salonu automobila u Ženevi, biti opremljen s tri napredne funkcije koje će vozače moći izvući iz potencijalnih opasnosti. Nove funkcije osmišljene su kako bi se vozaču omogućila automatska asistencija nadzora nad vozilom, kada je to potrebno. Na taj način, automobil će vozaču pomoći izbjeći potencijalne opasnosti. U Volvu su uvjereni da će novi XC60 zbog tih značajki biti jedan od najsigurnijih automobila na svijetu.

– Već nekoliko godina intenzivno radimo na sustavima koji pomažu prevenciji automobilskih nesreća. Samo u Švedskoj, zahvaljujući našem sustavu automatskog kočenja, broj nesreća smanjio se za čak 45 posto.

Novi Volvo XC60 napravit će korak naprijed u sprječavanju nesreća. Ovog puta nastojimo usavršiti funkciju u kojoj automobil sam može zaokrenuti volan kod potencijalnog sudara – kaže Malin Ekholm, direktor Volvo sigurnosnog centra.

Komentari (1)
Pogledajte sve

volvo 🙂

New Report

Close