Poznati milijarder predstavio plan za kolonizaciju Marsa

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2016. u 08:59
Foto: Reuters

Na konferenciji u Meksiku Musk je predstavio video koji prikazuje veliki svemirski brod i raketu koja će brod lansirati u orbitu nakon čega će se raketa vratiti na zemlju

Milijarder Elon Musk predstavio je svoj plan za slanje čovjeka na Mars uz pomoć tehnologije iz svoje tvrtke SpaceX.

Na konferenciji u Meksiku Musk je predstavio video koji prikazuje veliki svemirski brod i raketu koja će brod lansirati u orbitu nakon čega će se raketa vratiti na zemlju. Tamo će se napuniti gorivom i vratiti u orbitu kako bi napunila svemirski brod i tako mu omogućila da ima dovoljno goriva za let do Marsa, javlja Fortune.

Svemirski brod tada otvara svoja krila na kojima se nalaze solarni paneli i kreće na putovanje za Mars.

Musk je kazao kako će se ljudska vrsta suočiti s izumiranjem te da SpaceX traži način da ljudi postanu međuplanetarna vrsta. Objasnio je kako je Mars "najbolja opcija" zbog svoje blizine te da je bi se na njemu mogla stvoriti samoodrživa civilizacija, piše N1.

Tvrtka SpaceX na svojem je Twitter profilu objavila kako je cilj slati po 100 osoba na svakom putovanju. SpaceX planira 2018. godine početi slati teretne kapsule Dragon koristeći rakete Falcon Heavy Rocket. Svemirski brod s ljudskom posadom na put bi trebao krenuti 2024. godine, a na Mars bi stigli godinu dana kasnije, prenosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close