Poznate performanse i fotografije pete generacije Corse

Autor: Sandra Mikulčić/VL , 17. srpanj 2014. u 22:00
Press photo

Dizajnerski odmak nije velik, ali cilj Opela bio je podići performansu podvozja, motora i mjenjača i tako podići letvicu u segmentu malih vozila.

Uoči premijernog izlaganja na jesenskom salonu automobila u Parizu, Opel je pokazao prve fotografije pete generacije Corse.

Opelov najvažniji model ima ozbiljan cilj. Planira, naime, ponuditi novo iskustvo vožnje u tržišnom segmentu malih vozila tako što će podići ljestvicu performansama svojeg podvozja, motora i mjenjača.Iz Opela navode da novi profinjeni i učinkoviti 1-litarski trocilindrični turbo motori, uglađeniji mjenjači, te novi ovjes i optimizirani upravljač po udobnosti vožnje i preciznosti upravljanja postavljaju novi standard u klasi. Podvozje nije naslijedilo ni jednu komponentu od trenutne Corse. Upravljivost i stabilnost još su poboljšani zahvaljujući nižem centru mase, krućem podokviru te novoj geometriji prednjeg ovjesa.Nova Corsa dolazi i s novom unutrašnjošću – prostranijom i kvalitetnijih materijala – s tehnologijom IntelliLink koja nudi najbolje mogućnosti povezivanja i moderne sustave pomoći vozaču.

 

32godine

Corsa je na tržištu, a u Europi je tijekom 4 generacije prodano gotovo 12 milijuna primjeraka

Dizajnerski odmak od prethodnice nije velik, kako bi model zadržao prepoznatljivost i vjernu publiku, no Corsa je svakako dobila i modernije linije. I dalje kompaktna, četiri metra duga Corsa u interijeru će ponuditi izdašan prostor za pet putnika. U ponudi će biti praktična izvedba s peterim vratima te sportska s trojim.Osim bolje zvučne izolacije, za ugodniju, tišu vožnju zaslužni su i novi motori. Novost ispod poklopca nove Corse Opelov je novorazvijeni trocilindrični 1,0 Ecotec Turbo motor s izravnim ubrizgavanjem, dostupan s 90 KS i 115 KS. Ponuda benzinskih motora proširena je predstavljanjem novog 1,4-litarskog turbo motora sa 100 KS, te poboljšanim 1,2 i 1,4 atmosferskim motorima. Dizelsku ponudu čini dorađeni 1,3 CDTI motor, koji se nudi u izvedbama sa 75 i 95 KS. Peta generacija Corse u Hrvatsku bi trebala stići početkom 2015. godine.

Sustav sigurnosti

Prednja kamera Opel Eye prepoznaje prometne znakove

S novom Corsom na raspolaganju je niz naprednih sustava pomoći vozaču, a mnogi su sada prvi put dostupni s Corsom. To su, primjerice, biksenonska prednja svjetla s osvjetljivanjem zavoja, upozorenje na vozilo u mrtvom kutu te prednja kamera Opel Eye sa značajkama prepoznavanja prometnih znakova. Nova Corsa nudi i sustav upozorenja u slučaju napuštanja prometne trake, pomoć pri upotrebi dugih svjetala, pokazatelj udaljenosti od vozila ispred te upozorenje u slučaju sudara s vozilom ispred.

Komentirajte prvi

New Report

Close