Poslušajte “Krugove” zagrebačkog kantautora Zvonimira Varge

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2016. u 13:03
"Krugovi", Foto: Lana Prokopić / Mak Sokol

“Krugovi” donose osam pjesama u kojima Varga zalazi u lagano klavijaturističko okružje.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je drugi album ove godine, osmi ukupno. Nakon "Sedmice" koju je snimao u suradnji sa Markom Mrakovčićem, Varga se izdanjem "Krugovi" vratio kućnoj produkciji u kojoj mu je asistirao tonski snimatelj i aranžer Mak Sokol.

Krugovi (2016.) by Zvonimir Varga

"Krugovi" donose osam novih pjesama u kojima Varga zalazi u lagano klavijaturističko okružje pokazujući se kao neobično snažan umjetnik, spretno uprežući nove elektronske komponente na način gdje, umjesto da ih rastaču i slabe, upotpunjuju i oblikuju njegove glazbene težnje i njihov duh. Kroz gibanja njegove skladbe ljeskaju se prizori i motivi koji izranjaju i ponovno tonu u maglu sjećanja, prizvani sa horizonta svijesti gdje se stvarnost stapa s sanjarenjem.

Zvonimir je na sceni je od 2010. godine kada je objavio knjigu pjesama "Poljubac budućnosti", da bi već iduće godine izbacio svoj prvi album "Pjesme". Iste godine snima i "Ispod kože", a prije aktualnih "Krugova" objavio je "Tajne" i "Album" (2012.), "Buđenja" (2013.), te "Ideje" (2014.).

U suradnji sa izdavačkom kućom Croatia Records, Varga je ove i prošle godine objavio i nekoliko singlova, a trenutno sa stalnim video-suradnikom Doringom radi na novom spotu koji bi trebao izaći do kraja godine.

Od početka djelovanja, Varga je održao više od stotinu koncerata po Hrvatskoj i regiji, od kojih svakako treba izdvojiti nastupe u kaznionicama Lepoglava i Remetinec u kojima je svirao sa zagrebačkim gitaristom Robertom Kanzsaijem. Od nastupa izvan Lijepe naše, posebno značajni su nastupi na kantautorskim festivalima "KantFest" u Sloveniji, te "Famus" u Srbiji.

Osim svojih pjesama, zagrebački kantautor komponira i glazbu za dječje kazališne predstave. Suradnju sa redateljicom Nikicom Viličić započeo je 2012. kazališnom predstavom "Čarobni sat", a idućih godine uslijedile su predstave "Car je…", "Zbrčkana bajka", "10 naj", "Romea i Julio", i aktualna "Dobra vještica". Sve predstave prikazane su na SKAZ-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close