Woodstock za bogataše: Pomama za noćenjem u Buffettovoj kući

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2015. u 11:15
Ovo je nekada bio dom jednog od najbogatijih ljudi svijeta

Kad se saznalo da će dioničari moći unajmiti kuću u kojoj je odrastao slavni milijarder, javilo se toliko interesenata da će se sretnik birati natjecanjem.

Godišnji sastanak dioničara fonda Berkshire Hathaway, kojim upravlja investitorski guru Warren Buffett, pretvara se u pravo malo natjecanje u kojem je nagrada – noćenje u kući u kojoj je odrastao taj čuveni američki milijarder.

Sve je počelo objavom da će se skup kojeg su mediji već prozvali Woodstockom za bogate, održati u Omahi, Buffettovu rodnu gradu. Štoviše, upravo je on dioničare svog fonda pozvao da se ondje okupe i poručio im da smještaj dogovore putem online platforme Airbnb. No pravo iznenađenje uslijedilo je kada su dioničari doznali da imaju mogućnost boraviti upravo u rodnom domu šefa Berkshire Hathawaya. Predbilježbe za rezervacije počele su pljuštati tolikom brzinom da je boravak u skromnoj kući postao 'vruća roba'. Organizatori su se brže bolje dosjetili kako cijelu stvar učiniti dodatnom atrakcijom pa su odlučili da će čast noćenja među istim zidovima unutar kojih je trčkarao mali Buffett imati dioničar koji pobjedi u nesvakidašnjem natjecanju.

Kako bi ušli u "bubanj" dioničari do 1. travnja moraju dostaviti esej u kojem će odgovoriti na pitanja poput: Kojim iskustvima u Omahi se najviše veselite? Što je sljedeće na vašem planu putovanja? itd. Tko najljepše skroji sastav boravit će u trosobnoj kući u kojoj se može smjestiti najviše šestero ljudi. No pobjednicima natjecanja neće se osmjehnuti prilika da se ondje druže sa samim Buffettom. Naime, spomenuta kuća već dugo nije u njegovu vlasništvu. No u Airbnbu napominju da je upravo ondje Buffett stjecao svoje prve poslovne vještine dostavljajući novine susjedima i prodajući žvakaće gume od vrata do vrata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close