Polaznici akademije oduševljeni stečenim praktičnim znanjem

Autor: Poslovni dnevnik , 14. studeni 2016. u 22:01
Nagrađeni polaznici ovogodišnjeg Styria:SCOOL-a: Maja Perić, Filip Bunjevac i Martina Marić/A. M./PIXSELL

Styria:SCOOL akademiju je kroz pet generacija pohađalo 88 studenata sa 16 različitih fakulteta iz šest gradova.

Panel diskusijom 'Što nakon fakulteta?' i svečanom dodjelom certifikata obilježen je završetak  pete  generacije Styria:SCOOL akademije.

Styria:SCOOL akademija redovito se održava od 2012. i na nju se mogu prijaviti svi studenti bez obzira na studij i njihovo usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. Cilj akademije je pružiti priliku studentima za nadogradnju njihovog znanja te im omogućiti lakšu i bržu integraciju u poslovni svijet kroz prenošenje stručnih znanja, davanje konkretnih prilika za rad ili novčane stipendije.  Styria:SCOOL akademiju ove godine pohađalo je 20 studenata koji su odabrani kroz selekcijski proces od ukupno 113 prijavljenih s 12 različitih fakulteta. Svi polaznici  prošli su stručni edukacijski program od strane Styrijinih stručnjaka unutar kojeg su dobili praktični uvid u poslovanje medijske grupacije kroz predavanja i upoznavanje s radom različitih odjela unutar Styrijinih poduzeća.

Završetak akademije rezerviran je za prezentiranje timskih projekata pred žirijem. Na taj način studenti dobivaju priliku Styrijinim stručnjacima predstaviti vlastite ideje. Styria:SCOOL zaokružena je panel diskusijom 'Što nakon fakulteta?' na kojem su polaznici akademije te ostali zainteresirani studenti čuli savjete i osobna iskustva o počecima svojih karijera od strane panelista. U panelu su bili Jasna Berket-Bakota (24sata), Boris Jokić (Institut za društvena istraživanja), Matija Krznar (Spin City) i bivši Styria:SCOOL polaznici – Ivan Todorović (ITmedia) i Sunčica Zdunić (Zagrebačka banka). Nakon zanimljive diskusije, certifikate je najboljima uručila direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Styriji Ivana Krajinović, a nakon toga i ostalim polaznicima.

Prvo mjesto je osvojila Martina Marić, studentica socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, drugo je pripalo Filipu Bunjevcu, studentu Visoke poslovne škole Zagreb, a treće mjesto je zaslužila Maja Perić s Ekonomskog fakulteta. "Moj glavni izazov je što me puno toga zanima i nisam sigurna čime se točno želim baviti u životu. Upravo zato sam htjela uvid u svijet medija i sada radim u Odjelu medijskih rješenja u Styriji kako bih shvatila je li to za mene", objasnila je prvoplasirana Martina Marić. Filipu Bunjevcu je  SCOOL akademija potvrdila da je napravio dobar izbor fakulteta.

"Studiram marketing i nakon SCOOL akademije sam siguran da je to pravi izbor za moju budućnost. Osvojenu stipendiju od 9000 kuna uložit ću u daljnje obrazovanje, a čim se otvori marketinško mjesto u Styriji želim postati dio tima te uspješne kompanije. Pozivam sve studente da se prijave jer je ovo izuzetan projekt. Pomogao mi je da utvrdim što želim raditi u životu, istaknuo je Filip Bunjevac. Maji Perić je ovo bilo korisno jer se odlično nadovezalo na teoriju koju je dobila na fakultetu. "Imali smo predavače iz svakog segmenta poslovanja i to mi je proširilo vidike. Radila sam s dobrim ambicioznim ljudima i ovo je bilo stvarno jedno lijepo iskustvo", kazala je studentica.

Komentirajte prvi

New Report

Close