Pokreće se peticija da se i psi kupaju na Jarunu

Foto: Davor Puklavec / Pixsell Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Ideju dodjele parcele na kojoj će Zagrepčani moći doći s ljubimcem, a da ih se se čudno ne gleda kad se pas kupa, podržava Darinko Kosor.

Na proslavi svog drugog rođendana udruga Sedma od Devet pokreće peticiju za gradsku plažu za pse.

- Ako želi biti “pet friendly” grad, Zagreb treba imati plažu za pse, prostor na kojem bi se mogli kupati zajedno s vlasnicima - kaže Petra Puvača, predsjednica udruge. Ne treba to biti ništa posebno, samo normalan pristup do vode i koševi za smeće. Vjeruje da bi se to moglo napraviti na Jarunu.

- Sada sa psom možete na kupanje jedino na Savu, a do nje se teško može doći jer trava često nije pokošena – kaže P. Puvača. Kako kod gradonačelnika Bandića za sada nisu naišli na razumijevanje, nije imao vremena, poslali su i službeni dopis Gradskoj skupštini i razgovarali s njezinim predsjednikom Darinkom Kosorom.

- Plaža za pse meni se čini vrlo logičnom. Ljeti se svi žele okupati pa tako i kućni ljubimci - rekao je Kosor te dodao kako podržava inicijativu dodjele parcele na kojoj će Zagrepčani nesmetano moći doći s ljubimcima, a da ih se čudno ne gleda odluči li se pas protiv vrućina boriti plivanjem.

Obećao je Darinko Kosor doći i na proslavu rođendana u Močvari 21. lipnja. Od 17 sati u nedjelju može se razgledati izložba obiteljskih slika s ljetovanja Hrvatski morski pas. Fotografijama pasa koji su s obitelji otišli na ljetovanje udruga šalje poruku da je to ugodno iskustvo za vlasnike i za ljubimce.

U predvorju Močvare moći ćete se i slikati sa svojim ljubimcem, kupiti pseće kolačiće i humanitarno pivo. Bit će tu i rođendanska torta za ljude i sladoled za pse, a tulum počinje u 20 sati. Naravno, ljubimci su dobrodošli.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve