Pokazao srednji prst policijskoj kameri i dobio kaznu od 500 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. prosinac 2015. u 11:52
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Snimka je pak pomogla policiji da vozača identificira a uz to je utvrđeno kako on uopće nema položen vozački ispit.

Više od pet stotina eura stajala je jednog 23-godišnjaka ih Ljubuškog nestašna vožnja tijekom koje je državi pokazao srednji prst, objavili su u četvrtak lokalni mediji u BiH.

MUP Zapadno-hercegovačke županije potvrdio je kako je mladić inicijala M.T. uhićen i potom kažnjen  s ukupno 1140 konvertibilnih maraka (583 eura) zbog nekoliko prekršaja koje je počinio u utorak na regionalnoj cesti kod Ljubuškog.

Njega je stacionarni radar kod sela Vitina snimio kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat.

Učinio je to na mjestu na kojemu vrijedi ograničenje brzine od 60 kilometara no ta dva prekršaja mlađahnom vozaču nisu bila dovoljna pa je on uz to prema radaru ispružio ruku pokazavši mu srednji prst što se lijepo vidjelo i na snimci.

Prema policijskom tumačenju pokazivanje srednjeg prsta u županiji Zapadno-hercegovačkoj tretira se kao "omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba prilikom obavljanja ili u svezi s obavljanjem službe".

Snimka je pak pomogla policiji da vozača identificira a uz to je utvrđeno kako on uopće nema položen vozački ispit.

Nakon uhićenja priznao je odgovornost za sve prekršaje koji su mu stavljeni na teret i pristao je platiti propisane kazne.

Zbog vožnje bez vozačke dozvole, neregistriranog automobila i prekoračenja brzine kažnjen je s 440 konvertibilnih maraka (225 eura) no zadovoljstvo pokazivanja srednjeg prsta stajalo ga je dodatnih 700 KM (358 eura) kazne.

Pri tom je dobro prošao jer ga je "omalovažavanje tijela vlasti" moglo stajati i do 1500 KM koliko je maksimalna propisana kazna za ovaj prekršaj.

Komentirajte prvi

New Report

Close