VIDEO: Pohvale Hrvatskoj uoči premijere serije “Igra prijestolja”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. travanj 2015. u 09:09
Foto: Hina

Uz ljepotu, hranu, ljude i kulturu, glumci i ekipa popularne serije Hrvatsku ističu kao “dom daleko od doma” i “najdražu lokaciju za snimanje”.

Uoči premijere nove, pete sezone serije snimane u Hrvatskoj "Igra prijestolja", koja  se u noći između nedjelje i ponedjeljka 13. travnja održala istovremeno u 170 zemalja diljem svijeta bez obzira na vremenske razlike, HBO Adria je objavio najavni video u kojem se Hrvatsku biranim riječima hvali kao sjajna lokacija za snimanje.

Uz ljepotu, hranu, ljude i kulturu, glumci i ekipa popularne serije Hrvatsku ističu kao "dom daleko od doma" i "najdražu lokaciju za snimanje", na kojoj već tri sezone imaju odličnu suradnju s lokalnim profesionalcima.

Kažu da su se šokirali kada su prvi put vidjeli Dubrovnik jer je "cijeli grad izgledao onako kako su zamišljali Kraljev Grudobran". Tvrđava Klis poslužila je kao kostur prema kojemu napravljen grad Meereen, a stare katakombe Dioklecijanove palače mjesto gdje Dany drži zmajeve,

S obzirom na brojne scene na otvorenom na setu ih je sa zanimanjem pratio velik broj turista s dubrovačkih gradskih zidina, a za snimanje su nerijetko morali birati one dane kada u Dubrovnik dolazi najmanje brodova.

Nagrađivana i najgledanija HBO-ova serija svih vremena, koja se osim u Hrvatskoj snima u Irskoj i Španjolskoj, temelji se na fantastičnim bestselerima Georgea R. R. Martina, serijalu Pjesma leda i vatre, epskoj priči o izdaji i plemenitosti smještenoj na kontinent Westeros, gdje "ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna", stoji u obavijesti Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nakon šokantnih smrti u četvrtoj sezoni (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), uslijedila je praznina na vladajućem vrhu koju protagonisti diljem Westerosa i Essosa žele što prije ispuniti. Najavljeno je da će deset novih epizoda donijeti neke od najeksplozivnijih scena dosad.

Iako je HBO bio odlučan u borbi protiv piratstva, u nedjelju su, vjerojatno putem kopija poslanih kritičarima u medijima, na internet već 'iscurile' četiri prve epizode pete sezone koje su u samo tri sata preuzete više od sto tisuća puta.

Serija bilježi neslavni rekord na tom području, prošle je godine treći put zaredom imala najviše ilegalnih downloada, njih čak osam milijuna, podaci su sa stranice TorrentFreak.

Komentirajte prvi

New Report

Close