Počinje projekt NaNoWriMo – najveće hrvatsko pisanje romana

Autor: Agencija VLM , 26. listopad 2012. u 11:44
SXC

Cilj je napisati roman od početka do kraja u samo mjesec dana – a piše se dan i noć, najavljuju organizatori.

U trideset dana i noći spisateljskog izazova, pod organizacijskom palicom Bookse, tijekom studenoga u prostorijama kluba u Martićevoj 14 odvijat će se najveće pisanje romana u Hrvatskoj prema principu projekta NaNoWriMo.

NaNoWriMo – projekt pisanja romana pokrenut je prije trinaest godina, u njemu besplatno sudjeluje više od 250 tisuća ljudi iz šezdesetak zemalja, a Hrvatska od ove godine ima vlastitu regiju. Na našim prostorima prvi će se redovi ispisati u nedjelju, 4. studenoga, od 16 sati, u Booksi.

– Riječ je o međunarodnom projektu čiji je cilj okupiti i dati podršku svima koji su poželjeli ili planirali napisati roman, a nikada nisu imali vremena. Sve što treba učiniti je prijaviti se na www.nanowrimo.org i pisati svaki dan. Cilj je napisati roman od početka do kraja u samo mjesec dana, što je, znaju svi koji pišu, projekt za koji su ključne dvije stvari: dobra organizacija vremena i podrška okoline, osobito kad je riječ o ljudima koji uz pisanje imaju i posao, obitelj i obveze – objasnila je Ivana Delač, jedna od koordinatorica hrvatske NaNoWriMo regije.

Komentirajte prvi

New Report

Close