Počeo najslađi festival koji je već namamio 500.000 ljudi

Autor: Marta Duić , 11. veljača 2016. u 22:00
Festival se održava na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića/Sanjin Strukić/PIXSELL

Do 14. veljače predstavit će se 30 izlagača.

Peti Zagreb Coffee & Chocofest počeo je jučer na Trgu bana Josipa Jelačića i mamit će posjetitelje do 14.veljače. "Na Trgu obilježavamo našu malu obljetnicu i vraćamo se na mjesto zločina, odakle je sve krenulo. Kava i čokolada tradicionalno idu zajedno, iznimno se nadopunjuju u okusu i obje su izvor zadovoljstva", kaže Sanja Bančević Medenica, direktorica festivala.

Festival je u protekle četiri godine posjetilo više od 500.000 posjetitelja, a broj izlagača je sa početnih 20 porastao na 30. Kako kaže direktorica festivala, bilježe i porast posjetitelja zbog organiziranih turističkih grupa iz susjednih Bosne i Hercegovine  i Slovenije.

"Posebnost ovog izdanja je što imamo sirovu čokoladu, mađarsku čokoladu i praline, austrijsku kavu, slovenske bariste koji će raditi latte art i vintage bicikle cafeterije. Biti će i molekularne gastronomije Turističko-ugostiteljske škole iz Šibenika i predstavljanje prve domaće ECO certificirane čokolade Nadalina. Skulpture od čokolade raditi će slastičarka Dragica Lukin, a u nedjelju će biti i humanitarna akcija prodaje Mlinar torte od 15 metara", otkrila je Bančević Medenica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close