Ovo je povijest Versacea – brenda koji odiše seksipilom i glamurom

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2014. u 12:34
Versace/logotip/Wikipedia

Talijanska modna kuća prepoznatljiva je i po svom zaštitnom znaku glave Meduze.

Brend koji je od samih početaka bio utjelovljene seksipila i glamura osnovao je 1978. godine pokojni Gianni Versace. Talijanska modna kuća prepoznatljiva je i po svom zaštitnom znaku glave Meduze, a nakon tragične Giannijeve smrti, dizajnersku palicu preuzima njegova sestra Donatella, piše portal Budi.in.

Modni dizajner Gianni Versace rođen je 2. prosinca 1946. godine u Reggio di Calabria u Italiji. Odrastao je u svijetu dizajna, a zanat je učio od svoje majke koja je imala vlastitu krojačnicu. Upravo je nakon završene srednje škole Gianni kod svoje majke radio prve poslove i učio tajne posla. Godine 1972., Versace se preselio u Milano gdje je počeo freelance suradnju s talijanskim markama poput Genny, Callaghan i Complice. Versace 1978. lansira svoju prvu ready-to-wear kolekciju za žene. Posao je bio uvijek obiteljski u kojem su sudjelovali brat Santo i sestra Donatella.

Versace je vrlo brzo postao poznat po svojim glamuroznim kreacijama, stvarajući sirena haljine koje su postale njegov zaštitni znak. Često se poigravao korištenjem inovativnih materijala kao što su mreže izrađene od aluminija ili najsuvremenije tehnike poput laserske metode spajanja kože i gume. Zaštini znak brenda, glava Meduze koja simbolizira snagu i drskost se pojavljivala kao print na mnogim njegovim djevnim predmetima, ali i priboru za jelo poput porculanskih servica te pločica za kuhinje i kupaonice koje je lansirao. Njegova prva couture kolekcija prikazana je 1989. godine i tada je dodao još dvije linije odjeće.

Jedna od njegovih najpoznatijih kreacija zasigurno je crna haljina koju krase velike sigurnosne zlatne igle koju je nosila Elizabeth Hurley 1994. godine. Haljina je bila jedan od faktora koji su učinili, do tada relativno nepoznatu, Hurley zvijezdom i IT djevojkom tog doba.

Ostatak teksta pročitajte na portalu Budi.in.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close