Ovi podaci o Cinestaru mogli bi vas iznenaditi

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2013. u 15:40
Hrvoje Krstulović sa suprugom Brankom Bebić na premijeri filma Grbavica u kinu Cinestar; Photo: Andrej Kreutz/24sata

Blitz-CineStar, najveći hrvatski kinoprikazivač, obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru.

Blitz-CineStar, najveći hrvatski kinoprikazivač, obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru.

Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio deset multipleksa u Hrvatskoj i jedan u susjednoj Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13 860 sjedala. 

„Iznimno smo ponosni na ovih deset godina, prvenstveno stoga jer su bile prijelomne za kinoprikazivaštvo u Hrvatskoj. Posao prikazivanja filmova podigli smo dolovno iz pepela. U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mrežu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna. Bilo je to uzbudljivo razdoblje od velike važnosti za cjelokupnu kino industriju u nas.“, izjavio je Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara.

 

Brojke

18,5 milijuna posjetitelja, 900 000 projekcija, 1 500 premijernih filmova u 11 multipleksa je 10 godina Blitz-CineStara sažeto u brojeve. Slikovito, kad bismo u niz složili 18,5 milijuna kino ulaznica spojili bi Zagreb s dalekom Moskvom.

„Bilo je to desetljeće rada, velikog timskog rada na čije rezultate danas možemo biti i više nego ponosni. Izgradili smo kina, predivne dvorane, uveli najbolju svjetsku tehnologiju i ono najvažnije, stekli povjerenje posjetitelja. Brojnim CineStar uslugama osigurali smo pogodnosti za posjetitelje različitih dobnih skupina i filmskih ukusa. Stars Club kartice, Studentske i Senior kartice, organizirane školske projekcije, matineje i nezaobilazna Moja CineStar srijeda nude povoljniju kupnju karata i dodatne bonuse za korisnike. Razvijanjem web stranice i aplikacija za Iphone, Android, iPad osigurali smo preglednost filmske ponude i mogućnost online kupovine ulaznica. Tu je i CineStar Event centar, namijenjen poslovnim subjektima. Razvijali smo se intenzivno u svim mogućim segmentima i predanim radom izgradili snažan brand.“, dodaje Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStara.

Tijekom obilježavanja desete obljetnice Blitz-CineStar će koristiti redizajnirani slavljenički logotip, kojim se ističe povezanost publike, filmova i okruženja u kojem se oni gledaju i doživljavaju.

Povijest kompanije

Blitz-CineStar najveći je kinoprikazivač u regiji. Godine 2003. otvara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana s 2.940 sjedala), nakon čega slijedi i otvorenje ukupno 11 multipleksa zaključno sa CineStarom Dubrovnik i Mostar koji su otvoreni ovog ljeta. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji obuhvaća 79 dvorana ukupnog kapaciteta 13.867 sjedala i ostvaruje oko 4 milijuna posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa ove godine otvoriti još dva kina, u Slavonskom Brodu i Vukovaru, uz  planiranje razvoja u regiji.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close