Otvoren natječaj za 6. izdanje festivala fotografije Organ Vida

Thinkstock Thinkstock

Natječaj traje od 30. ožujka do 25. svibnja 2014., a finalisti natječaja izlagat će krajem rujna na velikoj izložbi koja čini okosnicu festivala.

Međunarodni festival fotografije Organ Vida, koji će ove godine doživjeti svoje šesto izdanje, pokrenuo je međunarodni natječaj za suvremenu dokumentarnu fotografiju na temu refleksije, objavljeno je na službenim stranicama festivala.

Natječaj traje od 30. ožujka do 25. svibnja 2014., a finalisti natječaja izlagat će krajem rujna na velikoj izložbi koja čini okosnicu festivala. Lauba – kuća za ljude i umjetnost centralna je festivalska lokacija i mjesto održavanja ovogodišnje izložbe koja će za razliku od dosadašnjih trajati dva tjedna.

O najboljim projektima odlučuje žiri kojega čini šest eminentnih imena svjetske i domaće fotografske scene: Vodeća nizozemska edukatorica Corinne Noordenbos, nagrađivani švedski fotograf i bivši član najprestižnije svjetske fotografske agencije Magnum Kent Klich, urednica fotografije u Financial Times Weekend časopisu Emma Bowkett, istaknuti britanski fotograf George Georgiou, fotografkinja i profesorica na njujorškom International Center of Photography Irina Rozovsky te nagrađivana domaća fotografkinja i snimateljica Ana Opalić.

Tema natječaja koja će se problematizirati i unutar cjelokupnog festivalskog programa su refleksije, a obuhvaća polje umjetničke dokumentarne fotografije, poručuju iz Organa Vida.

Žiri će početkom srpnja proglasiti deset finalista i pet pohvaljenih autora koji će svoje projekte izložiti na završnoj izložbi tijekom trajanja festivala te će biti objavljeni u festivalskom katalogu, stoji u objavi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve