Oliver Stone i Alexis Tsipras na Subversive festivalu u Zagrebu

Autor: Poslovni dnevnik , 05. svibanj 2013. u 21:59
Na festivalu će do 18. svibnja biti prikazano pedesetak filmova/PIX

Filmski program na temu “Utopija demokracije” imat će ove godine i natjecateljski dio, a u tjedan dana prikazat će se pedesetak filmova.

Premijerom dokumentarca "Pervetitov vodič kroz ideologiju" britanske redateljice Sophie Fiennes, počeo je u Zagrebu u kinu Europa filmski dio Subversive Festival na kojemu će se do 18. svibnja propitivati društveni otpori i politički angažman.

Filmski program na temu "Utopija demokracije" imat će ove godine i natjecateljski dio, a u tjedan dana prikazat će se pedesetak filmova. Nagrada "Wild Dreamer" bit će dodijeljena 12. svibnja, a za životno djelo dobit će je američki oskarovac Oliver Stone. On će sudjelovati i na okruglom stolu na kojemu će govoriti o svom političkom angažmanu. Održat će se i premijera njegova dokumentarnog serijala "Neispričana povijest SAD-a". Teorijski dio festivala dovodi više od 300 gostiju, među kojima su i Alvaro G. Linera, potpredsjednik Bolivije, Alida Guevara, zdravstvena aktivistkinja i Alexis Tsipras, vođe grčke ljevičarske oporbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close