Okusi, boje, mirisi i oblicima gastro majstorija u Varaždinu

PXL PXL

Varaždinska gastro izložba obogaćuje turističku ponudu grada i razvija struku.

Na 2. Međunarodnoj gastro izložbi Varaždinci i njihovi gosti uživat će u okusima, bojama, mirisima i oblicima gastro majstorija kuhara iz  pet  zemalja i 34 restorana.

Drugo izdanje varaždinske gastro izložbe, jedinog međunarodnog događanja takve vrste u Hrvatskoj, zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina i Udruženje Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin. Cilj je stvaranje cjelogodišnje turističke ponude i povećanje turističkog prometa, dok Udruženje Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin kroz izložbu želi potaknuti razvoj enogastronomske ponude Varaždina i njegove okolice, revitalizirati autohtona jela sa šireg varaždinskog područja te Varaždincima i njihovim gostima prezentirati  ponudu lokalnih restorana.

Jedan od ciljeva 2. Međunarodne gastro izložba je i afirmacija lokalnih namirnica te lokalnih vinskih brendova. Gastro izložba održat će se 25. listopada u prostoru Glazbene škole u Varaždinu, a očekuje se da će se na njoj predstaviti 20 lokalnih restorana i 15 restorana iz inozemstva. Tema događanja biti će jela autohtone kuhinje, odnosno koncept od polja do stola, pa će svoje proizvode predstaviti i lokalni proizvođači raznih namirnica te vinari varaždinskog kraja. Program izložbe sastojat će se od stručnog okruglog stola, koji će voditi Damir Crleni, a čija će tema biti jela i namirnice varaždinskog kraja u razvoju turizma, te dijela otvorenog za javnost i uživanje u okusima, bojama, mirisima i oblicima kulinarskih majstorija.

Varaždinska gastro izložba obogaćuje turističku ponudu grada i razvija struku. Isto tako, ona potiče razvoj lokalnih proizvođača hrane te njihovo uključivanje u turističku ponudu i neposredno povezivanje s krajnjim kupcima i potrošačima. Grad Varaždin, Varaždinska županija, Turistička zajednica Varaždinske županije i Gradska tržnica Varaždin to su prepoznali te će 2. Međunarodnu gastro izložbu organizacijski poduprijeti.

Ulaznice za 2. Međunarodnu gastro izložbu neće biti u slobodnoj prodaji, već će biti distribuirane kao zahvala na vjernosti gostima lokalnih restorana, odnosno gostima hotela koji će iskazati interes za posjetom.

Komentari (1)
  • mylittleworld
    mylittleworld 23:10 31.10.2012.

    Moram potvrditi da su gosti zbilja mogli uživati u pogledu ali i okusu raznih delicija koje su pripremili marljivi i vješti kuhari. Jedini nedostak bio je prostor koji je bio popunjen do zadnjeg milimetra :O Ako ste proustili gastro izložbu, a želite uživati u ukusnim autohtonim jelima, preporučam da posjetite restoran & pansion Albatros u Perušiću

    http://www.albatros-perusic.com [albatros-perusic.com]

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!