Odaberite savršen miris za sebe

Autor: Sponzorirani članak , 23. rujan 2014. u 08:50
Izvor: Shutterstock

Svaka žena ima svoj parfem koji predstavlja njezinu osobnost, stil i dojam koji želi ostaviti u društvu. Dovoljno je samo nekoliko kapljica te čarobne tekućine da ona pokaže svoju ženstvenost i moć. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete savršen parfem koji će odgovarati vama i vašem stilu.

Miris je jedan od najmoćnijih osjeta, kojeg često nismo ni svjesni. Čovjek ima oko deset milijuna nazalnih stanica, zbog čega mirisi uvelike utječu na osobu. Miris nas može podsjetiti na određenu osobu, događaje i slične uspomene, a znanstveno je potvrđeno kako on ima veliku ulogu u fizičkoj privlačnosti između osoba. Danas razlikujemo više vrsta mirisa. Parfem predstavlja najkoncentriraniji oblik mirisa koji sadrži 22% esencijalnih ulja te je u skladu s time i njegova cijena najviša.  Eau de Parfem sadrži manju količinu esencijalnih ulja, uglavnom između 15% i 22%, a cjenovno je jeftiniji od parfema. Eau de Toilette je blaga verzija parfema, sa samo 8 do 15 posto esencijalnih ulja, dok Eau de Cologne sadrži samo četiri posto mirisnih ulja i pogodan je za nanošenje na veće površine tijela.

Parfemi se, baš kao i ljudi, dijele po skupinama, karakternim crtama koje su za njih specifične. Glavne skupine parfema su aromatični, chypre, citrusni, cvjetni, drveni, kožni, orijentalni, a svaka skupina odgovara određenom tipu karaktera osobe koja ga nanosi. Prije nego krenete u kupovinu novog mirisa, prvo razmislite što točno želite. Jeste li trenutno raspoloženi za jače mirise ili one blaže?

Kada se odlučite za određeni parfem, morate ga i isprobati. Svaki se parfem drugačije 'ponaša' kada se nanese na kožu, stoga nije dovoljno samo pomirisati bočicu. Parfem nanesite na vlastitu kožu, najbolje na unutrašnje strane ručnog zgloba, pa pričekajte petnaestak minuta kako bi vidjeli kako vam odgovara. Nekim parfemima treba dulje da se 'otvore', stoga ćete njegov pravi miris osjetiti tek kasnije. Savjetujemo vam da ne  isprobavate puno parfema odjednom, jer nakon nekoliko mirisa, naši osjeti ne mogu više normalno razlučiti mirise. Također, ne mora biti da će onaj super parfem koji ste osjetili na najboljoj prijateljici jednako dobro mirisati i na vama. Vjerujte svojem njuhu da vam pomogne pri odabiru, jer tako sigurno nećete pogriješiti.

Pri kupovini mirisa, možete i uštedjeti! Ponudu najpovoljnijih mirisa na tržištu pronađite na Popustolovac.hr.

New Report

Close