Od deset kn za ukrasne jastuke do deset tisuća za shabby chic sobu

Autor: Agencija VLM , 11. listopad 2012. u 13:24
Ilustracija (PXL)

Na štandu Zajednice za industrijski dizajn mogu se naručiti hrvatski dizajnerski komadi namještaja, poput masivnog stola od recikliranog drveta.

Moderan ili starinski namještaj, kamini, tepisi, zavjese, drvene kuće…. samo je dio ponude sajma Ambienta, koji je otvoren jučer na Zagrebačkom velesajmu. Na više od 38 tisuća četvornih metara, u deset paviljona smjestila su se 353 izlagača iz 26 zemalja, no posjetitelja prvog dana sajma i nije bilo puno.

– Prijašnja iskustva su nam pokazala da će najveći broj posjetitelja biti u petak popodne, subotu i nedjelju prijepodne. Lani nas je posjetilo više od 37 tisuća posjetitelja, a ove godine očekujemo još veći broj – rekla je Nada Banek iz Zagrebačkog velesajma.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je ujedno i s hrvatskim drvoprerađivačima potpisao ugovore o poticajima za 2012. godinu.

– Osigurali smo 59,5 milijuna kuna nepovratnih sredstava za ukupno 160 drvoprerađivača koji su zadovoljili na natječaju – rekao je ministar Jakovina.

Cijene su na sajmu raznolike – od deset kuna za ukrasne jastuke do deset tisuća kuna za spavaću sobu u shabby chic stilu, odnosno krevet za jednu osobu, ormar, mali ladičar, ogledalo… Na štandu Zajednice za industrijski dizajn mogu se naručiti hrvatski dizajnerski komadi namještaja, poput masivnog stola od recikliranog drveta.

– Cijena mu je 6500 kuna, a već smo ih nekoliko prodali u Njemačku – kaže dizajner Krunoslav Kovač.

Ulaznica za sajam stoji 30 kuna, za učenike, studente i umirovljenike je 15 kuna, a radno vrijeme je od 9 do 19 sati.

Posjetitelje očekuju i nagradne igre, ali i natjecanja podopolagača te za najkreativnijeg stolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close