Novi Ratovi zvijezda pomaknuti na kraj 2017.

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2016. u 16:01
Samo na igračkama Disney je do kraja 2015. zaradio 700 milijuna dolara

Predblagdanski termin cilja na veću zaradu.

Iako se premijera novog nastavka filmskog serijala Ratovi zvijezda najavljivao za 26. svibnja 2017. godine, milijuni obožavatelja diljem svijeta morat će nešto duže pričekati. Kompanija Disney prolongirala je početak prikazivanja "Epizode VIII" na blagdansko vrijeme – 15. prosinca 2017.

Isti datum odabran je i za globalnu premijeru posljednjeg nastavka "Sila se budi" koji je već srušio sve boxoffice rekorde zaradivši do 20. siječnja 1,9 milijardi dolara samo u kinima. Iako je proteklih godina najviše zarade u kino dvoranama pripadalo filmovima objavljenim u ljetnim mjesecima, ne treba čuditi da se Disney odlučio za zimsku premijeru. Novi datum ujedno i vrhunac blagdanske šoping groznice, a to je itekako bitno s obzirom na proizvode koji "prate" film i donose astronomske profite.

Dokaz je i prodaja nove serije igračaka koja je lani startala uoči Božića, a na kojoj je do kraja 2015. samo u Sjedninjenim Američkim Državama zaradila 700 milijuna dolara. Inače, novi nastavak Ratova zvijezda počinje se u Londonu snimati već idućeg mjeseca, pretpostavlja se da će u njemu biti glavni likovi poput princeza Leae i Lukea Skywalkera, a potvrđno je da će se pojaviti novi koje će igrati glumci Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac… 

Komentirajte prvi

New Report

Close