Novi, jeftiniji Tesla stiže 2017.

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2013. u 11:43
Fotografija preuzeta s portala www.croenergo.eu

S obzirom da su popularnost i prodaja novog Teslinog modela S pokrenule pravu malu revoluciju te počele donositi profit kompaniji, Elon Musk, jedan od osnivača kompanije, najavio je kako će se novi model naći u prodaji do 2017. godine.

Autor/Izvor/Fotografija: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS /Endgadget / Tesla Motors

S obzirom da su popularnost i prodaja novog Teslinog modela S pokrenule pravu malu revoluciju te počele donositi profit kompaniji, Elon Musk, jedan od osnivača kompanije, najavio je kako će se novi model naći u prodaji do 2017. godine. Musk je pritom naveo kako će novi model biti manji od modela S, a mogao bi stajati oko 35 tisuća dolara, što je upola manje od cijene modela S.

Prema navodima iz kompanije, pravi izazov za četvrtu generaciju automobila biti će napraviti automobil koji zadovoljava ugled i standarde kompanije uz drastično smanjene troškove. Ili kako je Musk izjavio: "Trebamo napraviti privlačan i pristupačan automobil. Ne želimo napraviti auto koji je jeftin, ali i bezveze".

Kako bi napravili takav automobil, Tesla mora srezati troškove baterije i električnog motora za barem 50%, što Musk vjeruje da je i moguće ostvariti zahvaljujući puno većim očekivanjima prodaje novog, manjeg automobila. Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_smijesak]

New Report

Close