Njemačka vlada nastavlja kampanju hranjenja pčela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. travanj 2015. u 10:53
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Njemačka je vlada u petak pozvala na nastavak inicijative “Hrana za pčele”, kojom je cilj omogućavanje dovoljno zdrave hrane za pčele i njihova zaštita od štetnih tvari.

Njemačka je vlada u petak pozvala na nastavak inicijative "Hrana za pčele", kojom je cilj omogućavanje dovoljno zdrave hrane za pčele i njihova zaštita od štetnih tvari.

U priopćenju objavljenom u petak, njemačka vlada podsjeća da pčele trebaju ljudsku pomoć kako bi cijelu godinu imale dovoljno raznolike hrane.

"Svatko može dati svoj doprinos sadnjom biljaka koje obiluju peludom ili sokovima u vrtu ili na balkonu", poručila je vlada u Berlinu.

Njemačko ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je zajedno s njemačkom udrugom pčelara kampanju u okviru koje trgovine građevinskim materijalom i vrtni centri dijele građanima informacijske materijale o pčelama. Kampanja ima za cilj senzibilizirati građane o važnosti pčela za ljude.

"Bez njih nema meda, a ni toliko voća i povrća", poručuje vlada u Berlinu, pozivajući građane da sade biljke koje cvjetaju.

Kampanjom se želi ojačati i svijest o odgovornom korištenju sredstava za zaštitu bilja, odnosno odabir sredstava koje ne štete pčelama.

Komentirajte prvi

New Report

Close