Nesvakidašnja ideja u Selcu: Praonica i galerija u jednom

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2016. u 10:11
Foto: Thinkstock

»Art Laundry« zapravo je i galerija i praonica rublja odnosno ujutro se tu može oprati rublje u dvjema profi perilicama, dok navečer radi kao galerija.

Neobična je to kombinacija da se spaja umjetnost i rublje – ali i to je moguće. Pokazuje to »Art Laundry«, obrt za pranje odjeće i izlaganje umjetnina, možda i prvi obrt takve vrste u Hrvatskoj, koji je otvoren u centru Selca, u kući koja je nekad bila lokalna kovačnica… »Art Laundry« u vlasništvu je Ivice Pobora, a cijela ova poduzetničko-umjetnička ideja ostvaruje se u suradnji s lokalnim umjetnikom Marijanom Mavrićem.

– »Art Laundry« zapravo je i galerija i praonica rublja odnosno ujutro se tu može oprati rublje u dvjema profi perilicama, dok navečer radi kao galerija, otkriva nam Pobor, koji je porijeklom iz Selca, ali živi na relaciji Milano-Selce. Mavrić je naš dugogodišnji prijatelj i s veseljem je prihvatio ovu ideju, jer smatra da je bolje da se njegova djela izlažu na više mjesta. Ne smeta mu što su njegove slike nalaze oko perilica, kaže Pobor dodajući da se ovakva namjena »stare kovačije« koja je bila zatvorena više od 70 godina, nametnula sama od sebe. Željeli su zapravo spojiti ugodno s korisnim.

Komentirajte prvi

New Report

Close