Nekoliko zlatnih savjeta za prodaju rabljenog automobila

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Obvezno zavirite pod poklopac motora i provjerite jesu li svi vitalni dijelovi ispravni i na mjestu.

Ako ste čvrsto odlučili svoga limenog ljubimca prodati onda to valja učiniti kako treba, pišu 24 sata.

Prije svega automobil dobro operite i očistite jer ćete tako uočiti sitnice koje valja popraviti ili zamijeniti, a mogle bi osjetno podići cijenu vašega vozila. Usto, ostavit ćete dobar dojam na potencijalne kupce. Sitna, ali vidljiva oštećenja poput napuknuta fara, ogrebotine na laku, oštećenja na branicima itd...svakako popravite jer bi vam se u konačnici to trebalo isplatiti.

Obvezno zavirite pod poklopac motora i provjerite jesu li svi vitalni dijelovi ispravni i na mjestu. Očistite motor, ali pritom ne budite previše pedantni jer to može izazvati sumnju kupaca. Preporuka - napravite manji servis. 

Određivanje cijene ključan je faktor jer previsokom cijenom u startu gubite šanse za brzu i efikasnu prodaju. Na oglasnicima proučite kako se kreću cijene automobila sličnih vašemu pa za početak izračunajte neki prosjek te svoj automobil označite malo većom cijenom. Ona će vam dati prostora za cjenkanje.  

Komentari (1)
  • Istaknuto
    Istaknuto 21:49 1.12.2019.

    U kupovinu nikad bez autodijagnostike [poslovni.hr], sva vozila nakon 2000 (+/- koja godina) imaju OBD2 priključak na koji se može spojiti dobra dijagnostika.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve