Naša kamenica na visokom je 7. mjestu najboljih europskih iskustava koja se mora doživjeti za života

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2015. u 09:38
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Kamenice iz Malostonskog zaljeva, čiji se delikatni okus prepoznaje već stoljećima urednici časopisa preporučuju konzumirati uz čašu lokalnog bijelog vina pošipa.

Ugledni "Traveller", časopis specijaliziran za putovanja izdavačke kuće Condé Nast, uvrstio je kušanje kamenica iz Stona među 50 najboljih iskustava u Europi koja morate doživjeti tijekom života, a našu deliciju smjestili su na visoko, sedmo mjesto.
 

Kamenice iz Malostonskog zaljeva, čiji se delikatni okus prepoznaje već stoljećima, a za koje u "Travelleru" pišu kako se uzgajaju još od vremena Rimskog Carstva, urednici ovog časopisa preporučuju konzumirati uz čašu lokalnog bijelog vina pošipa, piše Slobodna Dalmacija. 

Vožnja kanalima u Amsterdamu uz limenku piva i porciju pržene ribe, iskustvo je broj jedan ako vjerujete ovom časopisu, a prigodom vožnje ćete moći zavirivati u stanove lokalnog stanovništva koje ne voli zavjese, ali istodobno ni ne mari previše za poglede znatiželjnika. Istanbulski Grand Bazaar nenadmašna je tržnica, na kojoj se svakodnevno "gube" tisuće Turaka i turista koji posjećuju ovu metropolu koja leži na dva kontinenta. Više od 5.000 prodavaonica u sklopu natkrivene tržnice stare više od šest stoljeća, nude šareni nakit, tepihe, slastice, keramiku, kožu, zlato…

Europska atrakcija broj tri je posjet sveučilištu Trinity u Dublinu, kojem je glavna atrakcija Kellsova knjiga iz 800. godine, izložena u zaista veličanstvenoj Staroj knjižnici, a prigodom posjeta Dugoj sobi u sveučilišnoj knjižnici, na trenutak ćete se osjećati kao lik iz Disneyjeva dječjeg filma.

Kupanje bez odjeće u Švedskoj? Osim što i sama ideja zvuči ledeno, "Traveller" predlaže da to napravite u zoru nakon ludog noćnog izlaska, a obećavaju brzinsko triježnjenje u bistroj i čistoj vodi. I hladnoj, naravno!

Atrakcija broj pet su Kensingtonski vrtovi koji se nalaze u srcu Londonu, a smjestili su se uz istoimenu prekrasnu palaču zaštićenu najvišom spomeničkom kategorijom. Ovi parkovi zadivljuju još od 1728. godine, nakon što ih je tadašnji kraljevski vrtlar stvarao puno desetljeće.

Michelangelov David jedan je od najpoznatijih kipova na svijetu, stoga je jedna od umjetnina koju morate vidjeti uživo tijekom života. Grandiozan kip od mramora visok pet metara nalazi se u firentinskoj Akademskoj galeriji, a vjerna kopija se može vidjeti i na Piazzi della Signoria. U Stuttgartu, njemačkoj prijestolnici autoindustrije, možete spavati u automobilima koji su pretvoreni u udobne krevete, što je atrakcija broj osam. Tematski hotel V8 nudi noćenje u Volkswagenovoj "bubi" ili crvenom cadillac kabrioletu, a u neposrednoj blizini je i tvornica Mercedesa.

Flamenco show u Andaluziji, koji preporučuju pogledati uz bocu dobrog crnog vina, i vožnja kočijom po povijesnoj jezgri poljskog Krakowa zatvaraju top-listu 10 iskustava koje, po "Travelleru", vrijedi doživjeti tijekom života.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kada smo jedne godine pozvali djelatnike iiz Srbije u Dubrovnik,
na zajedničko druženje i odveli ih na prekrasan ručak u STON,
to je bio potez , koji su najviše zapamtili od cijelog lijepog susreta.

Sjeli su ispred mora i tražili da ništa ne govorimo, kako bi doživljaj
bio dublji , uz napomenu….da , kad bi mogli izabrati mjesto gdje bi ostali
zauvijek- to bi bio STON.

[emo_palacg]

New Report

Close