Najpoznatiji šef kuhinje iz Šri Lanke u Zagrebu

Autor: Elvis Sprečić/VL , 20. lipanj 2017. u 22:00
Chaminda Liyanage/Petar Glebov/PIXSELL

Chaminda Liyanage podučava polaznike akademije kuharstva u studiju Branka Ognjenovića.

Chaminda Liyanage najpoznatiji je kulinarski chef južnoazijske otočne države Šri Lanke koji je dugi niz godina osvajao brojne zlatne medalje i priznanja kao najbolji kuhar u toj državi, a od 10. lipnja nalazi se u Hrvatskoj gdje je došao podučavati osoblje Curry Bowla – jedinog Šri Lankanskog restorana u našoj zemlji – brojnim tajnama koje skriva kuhinja te zemlje.

Tako je u utorak u kulinarskom studiju Majstor kuhar u kojem se inače održavaju tematski tečajevi kulinarstva te radionice i prezentacije popraćene raznim degustacijama održao kulinarski show na kojem je pripremao poznata jela iz Šri Lanke.  Obzirom da se kulinarstvom bavio preko 20 godina kao glavni kuhar u luksuznim hotelima s lakoćom je pripravio najpoznatije Šri Lankansko ulično jelo Kottu u kojem se nalaze nasjeckane tortilje pomiješane s mesom, jajetom, povrćem i začinima.

"Na Šri Lanki se u sva jela stavlja puno različitih začina, u neka i njih više od dvadeset. Ključno je znati u kojem omjeru staviti koje začine, i to je ono na čemu sam najviše radio s kuharima Curry Bowla ovih deset dana", kazao je Liyanage koji je 2012. godine otvorio tvrtku u sklopu koje osoblje restorana diljem svijeta podučava "tajne zanata" i promovira Šri Lankansku kuhinju. Ovo mu je prvi put da se nalazi u Hrvatskoj, a u kratkom roku uz obuku kuhara pomogao je u slaganju menija restorana na koji su uvrštena četiri nova jela. Rekao je i kako se nada da će i dogodine doći u Hrvatsku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close