Najbolja Sacher torta

Foto: Promo Foto: Promo

Ovo je najbolji recept za sočnu, slasnu, planetarno poznatu čokoladnu tortu jednostavnog, a neodoljivog okusa koji nas oduševljava više od 200 godina (koja je već proslavila 200. rođendan). Priprema po ovom receptu je jednostavna, brza i uspješna. Konačno imamo recept po kojem možemo pripremiti tortu jednako dobru kao što je ona koja se, pripremljena po izvornom receptu, poslužuje u Sacher hotelu u srcu Beča, a za koju se svakodnevno čeka u redu za ulazak u slastičarnicu...

Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i miješajte da dobijete kremastu strukturu. Uz miješanje dodajte jedan po jedan žumanjak, bourbon vanilija šećer i postupno čokoladu otopljenu na pari. Bjelanjke istucite u snijeg. Dodajte sol i postupno umiješajte šećer, a snijeg potom lagano lopaticom umiješajte u smjesu sa čokoladom. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu uspite u namašćen i pobrašnjen kalup za torte Ø 16 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170° C oko 50 minuta. Pečeni i malo ohlađeni kolač (nakon 15 minuta) okrenite da dobijete ravnu površinu. Nakon 5 minuta opet ga okrenite da se vrati u prvotno stanje, a zatim ohladite do kraja. Tortu prerežite popola da dobijete dva biskvita. Džem lagano zagrijte i pola nanesite preko donjeg biskvita. Prekrijte drugim biskvitom pa ostatkom džema premažite gornji dio i rub kolača. Pustite da se osuši oko 30 minuta. Za čokoladnu glazuru maslac stavite da zakipi, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi. Tortu stavite na žičanu rešetku smještenu nad papirom za pečenje i prelijte čokoladnom glazurom.

Sastojci:
3 jaja, 65 g maslaca, 50 g šećera u prahu, 1 Bourbon vanilija šećer Dolcela, 90 g čokolade za kuhanje, 50 g šećera, prstohvat soli, 60 g Glatkog brašna Podravka, ½ žličice Praška za pecivo Dolcela, 150 g Džema od marelica

Za čokoladnu glazuru:
120 g čokolade, 45 g maslaca

POSLUŽIVANJE: Jagode narežite na ploške da dobijete srcoliki oblik, pa njima ukrasite tortu.
SAVJET: Za pripremu veće torte upotrijebite kalup Ø 22 cm, a sastojke podvostručite. Prije rezanja tortu ostavite na sobnoj temperaturi da se lakše reže.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com

Više recepata potražite OVDJE 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve