Nadimak ‘mali Golf’ sada mu zaista odgovara

Autor: Mladen Milčić/Večernji list , 19. rujan 2017. u 21:59
Mali Golf

U ponudi će biti samo peterovratna izvedba, a prtljažnik je porastao za čak 71 litru.

Mali Golf, taj nadimak dobila je već i trenutačna peta generacija za broj manjeg Volkswagenova modela Polo, njemačkog bestselera koji se od dolaska na tržište 1975. prodao u više od 16,5 milijuna primjeraka.  

A šesta je generacija – prema dimenzijama, prostranosti i izgledu, kao i kvaliteti te ponudi opreme i sigurnosnih sustava – stvarno umanjena verzija popularnog Golfa. Polo je sada dug 405,3 cm (+8,1 cm) pa je veći od Golfa III. Međuosovinski mu je razmak povećan na 254,8 cm (+9,2 cm), pa je duži od onoga kod Golfa VI.  

Od četvrte generacije Golfa ima i prostraniji prtljažnik koji sada prima 351 l (+71 l), pa je tako novi Polo postao jedan od najprostranijih automobila u B segmentu.

Vrlo solidan prostor u okvirima svoje klase nudi i na stražnjoj klupi. Istovremeno je niži i sportskiji, i vizualno i u vožnji, premda je i prethodnik bio vrlo dinamičan. Tradicionalno kod VW-a u dizajnu vanjštine nema velikih iznenađenja, osim što prednji kraj i bočna silueta sada više sliče Golfu.

Stražnji je dio po kockastim svjetlima ostao prepoznatljiv znak Pola.  U ponudi više nema trovratne izvedbe, Polo se sada nudi isključivo s pet vrata.

Komentirajte prvi

New Report

Close