Na jubilarnom ZeGeVege festivalu čak stotinu štandova

Autor: Marta Duić , 21. kolovoz 2017. u 22:00
Dizajnirana i haljina od kelja

Veganske pizze, jela, predavanja i proizvodi.

Najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, zagrebački ZeGeVege koji se održava 8. i 9. rujna, s godinama je postao sinonim za dobru hranu i prilika za odbacivanje predrasuda o veganstvu.

Na ovogodišnjem jubilarnom desetom ZeGeVege festivalu, prvi put u ponudi će biti i nekoliko vrsta veganskih pizza te će osim pizzerija, sedam restorana nuditi jela poput burgera od konoplje, falafela, gulaša, pašticade i woka, uz sladolede i veganske slastice.  

Uz besplatne radionice kuhanja, bit će čak stotinu štandova raspoređenih po cijelome Trgu bana Jelačića gdje se festival već tradicionalno održava. Radionice kuhanja, kao i svake godine, razbijat će predrasude vezane uz kuhanje s veganskim sastojcima.

Festival je već sad obilježila i najavna kampanja i plakati, suradnja Prijatelja životinja, manekenke Ane Laure Kapetanov i Đurđice Vorkapić, dizajnerice i vlasnice brenda HIPPY GARDEN koja je za potrebu festivala napravila haljinu od kelja uz poruku "Veganstvo svima dobro stoji".

Uz prodajni dio, festival ima i edukativni ton uz predavanja o veganskoj prehrani djece, sportašima veganima, predrasudama o veganstvu, kao i konkretnim iskustvima suživota sa spašenim životinjama s farma.             

Komentirajte prvi

New Report

Close