Na hrvatskom objavljen novi roman Liane Moriarty, autorice hita “Male laži”

Autor: Poslovni.hr/H , 16. srpanj 2019. u 08:43
FOTO: Press

Roman “Devet potpunih neznanaca” Liane Moriarty, autorice “Malih laži”, objavljen je na hrvatskom, u izdanju zagrebačke Mozaik knjige, nakon što već godinu dana drži visoka mjesta top-lista najprodavanijih knjiga.

Australska spisateljica objavila je dosad sedam romana koji su prevedeni na više od 40 jezika i prodani u skoro 15 milijuna primjeraka.

"Male laži" su uspješno ekranizirane, u televizijskog seriji glume Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep, a izgleda da sličan put očekuje i novu knjigu Liane Moriarty – Kidman će ponovno glumiti u seriji koja će se snimati prema "Devet potpunih neznanaca", ali biti i njezina izvršna producentica.  

Radnja romana je smještena u luksuzne toplice Tranquillum House, gdje devetero gostiju iscrpljenih gradskim životom pokušavaju izgubiti višak kilograma te uz pomoć meditacije i masaža doživjeti duhovni preporod, stoji u najavi izdavača.

Kilometrima su od najbližega grada, bez automobila i telefona, daleko od svega, a jedina im je zabava međusobno upoznavanje i upoznavanje sebe samih. Njihov osobni razvoj nadzire upraviteljica toplica, odlučna žena s misijom koja nije ono što se na prvi pogled čini, kao ni glamurozne toplice koje kriju opasnu tajnu.

Kao ljetno štivo "Ljubavno posredovanje za početnike" i "Izopačene igre"

Mozaik knjiga kao "najomiljenije ljetno štivo u Americi 2018." najavljuje knjigu Maddie Dawson, "Ljubavno posredovanje za početnike", što je "istovremeno duhovita i ozbiljna, ali opet i opuštajuća knjiga namijenjena svima koji se žele zaljubiti ili već jesu zaljubljeni".

Roman našao na vrhu liste najprodavanijih naslova Washington Posta i Amazona, pa autorica za iduću godinu priprema drugi nastavak priče o ženi koja pred udaju za muškarca iz svojih snova shvati da je ljubav zapravo teško prepoznati.

To je prvi roman Maddie Dawson preveden na hrvatski jezik, a napisala je i "Vodič za preživljavanje obiteljske sreće", "Suprotno od možda", "Ono što se nikad nije dogodilo", "Svjetske igre ljubljenja" i "Komadić normalnog".

Za one koji se ljeti opuštaju uz krimiće tu je  roman "Izopačene igre", svjetska uspješnica Angele Marsons i drugi slučaj inspektorice Kim Stone.

Ovaj put detektivka Kim Stone i njezin tim pozvani su kako bi što žurnije riješili slučaj ubijenog silovatelja iza kojega stoji "zastrašujuće oštrouman sociopat, koji smrtonosnom preciznošću provodi svoje poremećene pokuse, posežući u najmračnije dijelove ljudskog uma i manipulirajući najranjivijim pojedincima."

Svojim prvim romanom prevedenim na hrvatski jezik, "Nijemi vrisak", Angela Marsons je predstavila hrabru istražiteljicu i svoje pisanje u kojem pokazuje vrsno poznavanje ljudske psihologije,  zbog čega je postala jednom od vodećih zvijezda britanskog suvremenog krimića, stoji u najavi Mozaika.

Komentirajte prvi

New Report

Close