Na festivalu ClosEUp dvadesetak filmova i radionica

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2014. u 13:51
Thinkstock

U subotu 13. rujna održat će se u Zagrebu Festival dokumentarnog filma ClosEUp / Europa izbliza.

U subotu 13. rujna održat će se u Zagrebu Festival dokumentarnog filma ClosEUp / Europa izbliza. Festival počinje u 20 sati, a održat će se u 20:00 sati, u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1. Ulaz na festival se ne naplaćuje, priopćili su organizatori.

Na festivalu će biti prikazano 20 kratkih filmova o uspješnim projektima koji su financirani iz fondova EU, kroz 20 priča voditelja i sudionika tih projekata o osobnim iskustvima, motivaciji i suočavanjima s izazovima. Prezentirat će se široka lepeza primjera: od pustolovnog turizma, tradicionalnog maslinarstva, kamenoklesarstva i dubrovačkog nakita, preko saniranja divljih odlagališta i kvalitetnijeg prijevoza, do zapošljavanja i očuvanja prirodne i kulturne baštine.

Publika će tako imati prilike vidjeti i četiri kratka filma o projektima čiji prijavitelji dolaze iz Zagrebačke županije: «Novo doba ljudskih prava i demokracije u hrvatskim školama» Mreže mladih Hrvatske, «Dubrovački nakit – priča o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita» Zlatarne Križek, «CIVITAS ELAN» grada Zagreba s partnerima, te «WHAT – World Heritage Amazing Treasures» Privatne umjetničke gimnazije.

Festival prati i besplatna dvosatna radionica „Kako razraditi projektnu ideju?» koja počinje u 17 sati te info-punkt o Europskoj Uniji, na istom mjestu gdje će biti i filmski festival. Svi zainteresirani za radionicu mogu se prijaviti putem web stranica projekta www.closeup-filmfestival.eu ili putem linka.

Festivalom se na taj način nastoje prenijeti mogućnosti i raznolikosti fondova te zainteresirati javnost za prijavljivanje projekata i povlačenje sredstava iz fondova EU. Projekt «ClosEUp / Europa izbliza» se realizira se uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012. i traje 18 mjeseci, a njegova vrijednost je 99.858,53 EUR, odnosno 744.345,48 kn. Provodi ga Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO u partnerstvu s udrugom Medijska tvornica.

Komentirajte prvi

New Report

Close