Na eBayu se prodaje gitara Kurta Cobaina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. veljača 2017. u 11:51
Foto: Thinkstock

Deset posto od prodaje namijenjeno je portlandskoj karitativnoj udruzi Transition Projects koja svake godine pomaže više od10.000 beskućnika kojima se osigurava smještaj u američkom Oregonu.

Gotovo 20 godina nakon smrti legende grungea, Kurta Cobaina, frontmana grupe Nirvana, na eBayu se na prodaju nudi gitara koja mu je nekoć pripadala, pišu američki mediji. 

Cobain je gitaru Hagstrom, model Blue Sparkle Deluxe kupio 1992., a njegova supruga Courtney Love instrument je poklonila zajedničkom prijatelju.

Nakon Cobainove smrti 1994., gitara je završila u rukama kolekcionara iz Portlanda. 

Nathan Fasold, kolekcionar i aktualni vlasnik gitare kaže da "je već godinama nitko nije svirao, no na njoj se vide znaci korištenja, osobito s obzirom na to da je Cobain bio ljevoruk, iako se oko tog podatka lome koplja.

Naime, neki tvrde da se na sviranje instrumenta lijevom rukom odlučio kako bi još više istaknuo svoj nekonformizam. Ovo je istinska relikvija jedne glazbene ikone.

Deset posto od prodaje namijenjeno je portlandskoj karitativnoj udruzi Transition Projects koja svake godine pomaže više od10.000 beskućnika kojima se osigurava smještaj u američkom Oregonu.

Instrument se nudi na dražbi na eBayu od 16. do 26. veljače, a potencijalni kupci ponudu mogu pogledati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close